Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Ο Γιάννης Ρέτσος εισηγητής σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΑΤΕΙ Αθήνας

Άγγελος Ρεστάνης - 02 Μάιος 2017, 15:16

Ο κ. Γιάννης Ρέτσος εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών 'Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό', προσκεκλημένος του πανεπιστημιακού δρ. Κων/νου Μαρινάκου.


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η διάλεξη που παρέθεσε την Πέμπτη 27 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Αθήνας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, α’ αντιπρόεδρος και υποψήφιος για την προεδρία του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, σε φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό” που πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΑΤΕΙ Αθήνας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Ο κ. Ρέτσος ήταν προσκεκλημένος ως εισηγητής στα πλαίσια του μαθήματος “Στρατηγικός Σχεδιασμός  και Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων”, από τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του μαθήματος, πανεπιστημιακό και πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου δρ. Κωνσταντίνο Μαρινάκο.

Στη διάλεξη επίσης, εκ μέρους των εμπλεκόμενων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΤΕΙ Αθηνών κ. Παναγιώτης Καλδής, ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας, ο καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρις Τσάρτας και ο διευθυντής της Κατεύθυνσης Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Μ.Π.Σ. καθηγητής κ. Δημήτριος Λαλούμης.Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε εκτενώς στις σύγχρονες μεθόδους στρατηγικού σχεδιασμού των ξενοδοχείων, μεταφέροντας με βάση την ειδική του γνώση και την πολυετή επιχειρηματική του δράση, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και βασικού μετόχου της εταιρείας Electra Hotels & Resorts, ποιες δυνατότητες έχουν σήμερα οι
τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν δυναμικά, μέσα σε ένα κλίμα διεθνοποιημένης και παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και ποιες μεθόδους ενδείκνυται να ακολουθήσουν για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.Ιδιαίτερα ενθουσιώδες ήταν το κλίμα και από πλευράς συμμετεχόντων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι έδραξαν την ευκαιρία και απεύθυναν ενδιαφέροντα ερωτήματα στο εισηγητή, αναφορικά με το αντικείμενο της διάλεξης και τον τρόπο με τον οποίο, μέσω του κατάλληλου στρατηγικού σχεδιασμού και της μεγέθυνσης των τουριστικών επιχειρήσεων, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την διατήρηση και εξέλιξη του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού αλλά και την απορρόφηση νέων στελεχών στην τουριστική αγορά κατάλληλα καταρτισμένων.

Ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του μαθήματος δρ. Μαρινάκος και όλο το εμπλεκόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό του Μ.Π.Σ., εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στον κ. Ρέτσο για την ένθερμη συμμετοχή του και την συμβολή του στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από τα εμπλεκόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικότερα των κατευθύνσεων της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη μιας σταθερής αμφίδρομης σχέσης μεταξύ της τουριστικής εκπαίδευσης και της τουριστικής αγοράς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top