Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣτις 2 Μαΐου το συνέδριο Software for Domain Experts
Συνέδρια

Στις 2 Μαΐου το συνέδριο Software for Domain Experts

Ειδικοί συζητούν για το παρόν και το μέλλον του τεχνολογικού κλάδου, τα ζητήματα ασφάλειας, καθώς και για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν.

Οι τεράστιες αλλαγές που πρόκειται όλοι να βιώσουμε στην καθημερινότητά μας και στις επιχειρήσεις (τουριστικές και μη), ως απόρροια της ραγδαίας ανάπτυξης που καταγράφει η τεχνολογία των πληροφοριών και των κινητών υπολογιστικών συσκευών, θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου Software for Domain Experts SFDE 2017, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Μαΐου στο Athens the Cube.
                                        
Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά συνέδριο, το οποίο από τη σύστασή του μέχρι και σήμερα προσελκύει συμμετέχοντες που δίνουν έμφαση στην πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η θεματική του συνεδρίου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των πτυχών και των ευκαιριών που δεν είναι πιθανό να ακούσει ή να διαβάσει κάποιος, δεδομένου ότι η επονομαζόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση είναι σε εξέλιξη, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

Διακεκριμένοι ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο και τις επιχειρήσεις θα συζητήσουν την παρουσία τους ως εργοδότες και χρηματοδότες στην ελληνική αγορά, ενώ επί τάπητος θα τεθούν θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, ανάπτυξης λογισμικού, η εξεύρεση αρχικών κεφαλαίων και η μετέπειτα χρηματοδότηση, αλλά και οι συνέργειες που μπορούν να προκύψουν μέσα από νέα επιχειρηματικά σχήματα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων το “παρών” θα δώσουν εκπρόσωποι του ENISA, του ευρωπαϊκού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη του επόμενου κύματος της τεχνολογίας για τη θωράκιση απέναντι στους κινδύνους παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της ανθεκτικότητας των συστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ENISA δραστηριοποιείται με έδρα την Ελλάδα και ως εκ τούτου προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία ενός cluster τοπικών εμπειρογνωμόνων και παρόχων υπηρεσιών που μπορούν να προσθέσουν αξία στον κεντρικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η τεχνολογία είναι ασφαλής και προβλέψιμη στη μεγαλύτερη κλίμακα.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας παρουσιάζει επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους μεγάλους παίχτες του κλάδου, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένες νεοσύστατες επιχειρήσεις να καταγράψουν θεαματικά οικονομικά αποτελέσματα. Στόχος του συνεδρίου είναι να καταδείξει τρόπους με τους οποίους οι Αρμόδιοι Φορείς, επιχειρήσεις και start ups μπορούν να επωφεληθούν οικονομικά από τις ευκαιρίες που υπάρχουν και να τις αξιοποιήσουν συμβάλλοντας στην καλύτερη απορρόφηση αποφοίτων τεχνολογικών σχολών και έμπειρων εμπειρογνωμόνων από την εγχώρια αγορά εργασίας.

Ο ENISA δημιουργήθηκε για να ενδυναμώσει τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών-μελών της ΕΕ και της επαγγελματικής κοινότητας να αποφεύγει, να διευθύνει και να ανταποκρίνεται σε προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών. Προκειμένου να πετύχει το στόχο του, ο ENISA αποτελεί ένα κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα Ασφάλειας των Δικτύων και Πληροφοριών και προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Προκειμένου να διασφαλίσει την εκπλήρωση των στόχων του όπως περιγράφονται στον κανονισμό του, οι δράσεις του Οργανισμού επικεντρώνονται στα εξής:

  • Την παροχή συμβουλών και βοήθειας στην Επιτροπή και τα Κράτη μέλη όσο αφορά την ασφάλεια των πληροφοριών και την ανάπτυξη του μεταξύ τους διαλόγου με τη βιομηχανία προκειμένου να διευθύνουν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια σε προϊόντα υλικού και λογισμικού
  • Τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για τα περιστατικά ασφαλείας στην Ευρώπη και τους πιθανούς κινδύνους
  • – Την προώθηση μεθόδων διαχείρισης κρίσεων προκειμένου να ενδυναμώσει τη δυνατότητα να ελέγχουμε απειλές σε θέματα ασφαλείας των πληροφοριών
  • Την αύξηση της γνώσης και της συνεργασίας ανάμεσα στους διαφορετικούς παράγοντες στο πεδίο της ασφάλειας των πληροφοριών, κυρίως με το αναπτύσσει δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες με τη βιομηχανία σε αυτό τον τομέα.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024