Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυναντήσεις του Γ. Τζιάλλα με θεσμικούς παράγοντες της Ελβετίας για τουριστική συνεργασία και επενδύσεις
Τουριστική πολιτική

Συναντήσεις του Γ. Τζιάλλα με θεσμικούς παράγοντες της Ελβετίας για τουριστική συνεργασία και επενδύσεις

Σε συνάντηση με τον επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας Juerg Schmid συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων και θεματικού τουρισμού, καθώς και η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ για τον Τουρισμό στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες για θέματα τουριστικής συνεργασίας και επενδύσεων.

Σε συνάντησή του με τον υφυπουργό Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων της Ελβετίας, Richard Kampf, o κ. Τζιάλλας παρουσίασε το επενδυτικό περιβάλλον στον τουρισμό και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική για την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας στην αξιοποίηση της εμπειρίας της Ελβετίας και της παροχής τεχνογνωσίας, όσον αφορά ειδικότερα στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών, φαινόμενο, που λόγω της ραγδαίας ανάπτυξής του, απασχολεί και την Ελβετία σε θεσμικό επίπεδο για τη διαμόρφωση του πλαισίου αντιμετώπισής του.

Στη συνάντηση με τον επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας Juerg Schmid συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων και θεματικού τουρισμού, καθώς και η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του τουριστικού τμήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Αlain Dupeyras, εν όψει της προγραμματιζόμενης για τα τέλη Μαΐου επίσκεψης του κ. Τζιάλλα στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι, με θέμα την ενδυνάμωση της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό.

Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας με τον επικεφαλής του τουριστικού τμήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. Αlain Dupeyras.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024