Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤο 4ο Mediterranean Yacht Show ολοκληρώθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά
Θαλάσσιος τουρισμός

Το 4ο Mediterranean Yacht Show ολοκληρώθηκε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά

Συνολικά 96 εγγεγραμμένα πολυτελή yacht, περισσότεροι από 300 επισκέπτες από όλον τον κόσμο και τέσσερις ημέρες yachting.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τo 4o Mediterranean Yacht Show το οποίο διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού από τις 29 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου 2017. Το ιστορικό λιμάνι του Ναυπλίου που φιλοξένησε για άλλη μια χρονιά την εκδήλωση, υποδέχθηκε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελώντας την ιδανική τοποθεσία για το πλήθος των πολυτελών σκαφών και των πληρωμάτων τους.

Έχοντας αναγνωριστεί ως η πιο σημαντική διοργάνωση για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ανατολική Μεσόγειο, το 4ο Mediterranean Yacht Show επιβεβαίωσε την σημασία του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Η εκδήλωση εγκαινιάστηκε στις 29 Απριλίου από τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλη Σκουλικίδη, υπό την παρουσία της κ. Έλενας Κουντουρά, υπουργό Τουρισμού, τον κ. Πέτρο Τατούλη, περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον κ. Δημήτρη Κωστούρο, δήμαρχο Ναυπλίου. Η εκδήλωση για την υποδοχή των επισκεπτών πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Παλαμίδι υπό τις μελωδίες του κουαρτέτου “Fortissimo”. Ο κ. Σκουλικίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σημασία της διοργάνωσης τόσο για την περιοχή όσο και για αυτούς που σχε-τίζονται με τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

  • Εγγεγραμμένος Αριθμός Σκαφών: 96
  • Αριθμός εμπορικών επισκεπτών: Πάνω από 300.
  • Χώρες που εκπροσωπήθηκαν: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστραλία, Αυστρία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Καναδάς, Κύπρος, Μαυροβούνιο, Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Ομοσπονδία Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, Πολωνία, Ρωσία και Τουρκία.
  • Αριθμός Εκθετών: 25 περίπτερα εκθετών με υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης.


Από αριστερά προς τα δεξιά: Βασίλης Σιδέρης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Ιωάννης Μανιάτης, βουλευτής Αργολίδας, Έλενα Κουντουρά, υπουργός Τουρισμού, Ιωάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας, Δημήτριος Κωστούρος, δήμαρχος Ναυπλίου, Μιχάλης Σκουλικίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά σκάφη καθώς και να γνωρίσουν, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με ανθρώπους από τον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού καθ’όλη τη διάρκεια του show. Ο δημοφιλής διαγωνισμός Chef’s Competition αποδείχθηκε για άλλη μια φορά μια συναρπαστική πρόκληση για τους ταλαντούχους συμμετέχοντες, με τους σεφ Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου, βραβευμένoυς με αστέρι Michelin, να βρίσκονται ανάμεσα στους κριτές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έλαβε χώρα ενημερωτικό σεμινάριο από την MYBA με θέμα “MYBA και η Ανατολική Μεσόγειος”, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Fiona Maureso, πρόεδρο της MYBA μαζί με την Annemarie Gathercole, μέλος της MYBA καθώς και μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στις 24 θεματικές εκδηλώσεις και πάρτι που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Οι επισκέπτες απόλαυσαν βραδιές μουσικής και χορού στο λιμάνι του Ναυπλίου, με τη διάθεση να βρίσκεται στα ύψη.

Το 4ο Mediterranean Yacht Show ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι στην Παραλία του Καραθώνα, γράφοντας εορταστικά τον επίλογο της φετινής διοργάνωσης. Aποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση των νικητών του Chefs’ Competition. Στη συνέχεια τα πληρώματα των σκαφών συμμετείχαν στο πάρτι που διοργανώθηκε από την HYCA για λογαριασμό τους, με την υποστήριξη του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού.

Κορυφαίες διεθνείς εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες για σκάφη έδωσαν το “παρών” για άλλη μια φορά, όπως οι Camper & Nicholsons, Edmiston & Company, Fraser Yachts, Yachting Partners International, Burgess, CharterWorld, CSO Yachts, IYC, Northrop & Johnson, Yachtzoo, Luxury Charter Group, West Nautical, GB Superyachts κ.λπ. Αντιπρόσωποι της MYBA, της Διεθνούς Ένωσης Θαλάσσιου Τουρισμού, επίσης παραβρέθηκαν στο event.

Το 4ο Mediterranean Yacht Show διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024