Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Η Αστυπάλαια Ελληνίδα πρέσβειρα στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης EU OPENDOORS 2017

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Μάιος 2017, 14:35

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συμβουλίου της ΕΕ στη σχετική εκδήλωση επισκέφθηκαν 7.500 άτομα, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες για την ιστορία, την πολιτιστική, γαστρονιμική και τουριστική κουλτούρα.


Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της “Ελληνίδας πρέσβειρας” Αστυπάλαιας στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την Ημέρα της Ευρώπης στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Στις 6 Μαΐου, ο Δήμος Αστυπάλαιας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στήριξε την ελληνική εκπροσώπηση με την ενεργή παρουσία της αντιδημάρχου κας Μαρίας Καμπούρη, η οποία σε σχετική της δήλωση τόνισε ότι “αποτελεί ιδιαίτερη τιμή των δημοτών του νησιού μας η συμμετοχή της Αστυπάλαιας με την μυθολογική της ιδιότητα στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών οργάνων, ως σύμβολο κοινής πολιτισμικής ταυτότητας των Ευρωπαίων. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τις ομορφιές της νησιωτικής μας χώρας”.

Η αναγωγή στη μυθολογική ιδιότητα της Αστυπάλαιας, κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συμβουλίου της ΕΕ την εκδήλωση επισκέφθηκαν 7.500 άτομα, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες για την ιστορία, την πολιτιστική, γαστρονιμική και τουριστική κουλτούρα.Στο ελληνικό περίπτερο, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών, προβλήθηκε μέσω ενός σύντομου φιλμ  η αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά του νησιού. Προσφέρθηκαν αστυπαλαιώτικα εδέσματα όπως μέλι, ρίγανη, παξιμάδι και άνθος αλατιού, καθώς και πλούσιο ενημερωτικό υλικό με ποικίλες πληροφορίες σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η κα Βιργινία Χρυσοχού, μέλος της δημοτικής τουριστικής επιτροπής η οποία σηματοδότησε και ενδυματολογικά την παρουσία της Αστυπάλαιας.Προτεραιότητα του Δήμου Αστυπάλαιας είναι η συμβολή του στην τουριστική προβολή του νησιού συμμετέχοντας σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προβάλλοντας το νησί σε διεθνή περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο. Θερμές ευχαριστίες στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών μέσω του οποίου λάβαμε την τιμητική πρόσκληση εκπροσώπησης του νησιού.

Τέλος, ο Δήμος Αστυπάλαιας ευχαριστεί θερμά τις κ.κ. Μαρία Βογιατζή, Μαρία Μανωλάκη, Ειρήνη Σταυλά, Μαρουλιώ Μπαχτσεβάνου και Βιργινία Πετρίδενα, οι οποίες συνόδευσαν την αποστολή και στήριξαν αφιλοκερδώς τη συμμετοχή του νησιού στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας και επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ό,τι η Αστυπάλαια διατηρεί έμψυχο υλικό που στηρίζει την παρουσίαση της πολιτιστικής του ταυτότητας, διατηρώντας παράλληλα  άσβεστη την αστροπαλίτικη παράδοση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top