Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιεθνής βράβευση για το βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες ‘Του άνεμου και της αρμύρας’
Γαστρονομία

Διεθνής βράβευση για το βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες ‘Του άνεμου και της αρμύρας’

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σε ελληνικά και αγγλικά, που αποτυπώνει σε 300 σελίδες τα προϊόντα, το μαγειρικό πλούτο και τη γαστρονομική κουλτούρα καθενός από τα 24 κυκλαδονήσια.

Το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας (Prix De La Litterature Gastronomique) απέσπασε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας (Academie Internationale de la Gastronomie), ένα χρόνο μετά την έκδοσή του το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” / “Essence of Cyclades” του δικτύου Aegean Cuisine.

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σε ελληνικά και αγγλικά, που αποτυπώνει σε 300 σελίδες τα προϊόντα, το μαγειρικό πλούτο και τη γαστρονομική κουλτούρα καθενός από τα 24 κυκλαδονήσια.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στο εστιατόριο CTC στην Αθήνα, όπου εκτός από τους συγγραφείς παρών ήταν και ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προέρχεται από ένα διεθνώς καταξιωμένο φορέα ενισχύοντας την πορεία του βιβλίου εκτός των συνόρων της Ελλάδας και, κατ’επέκταση, την προώθηση των κυκλαδίτικών προϊόντων και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή.

Το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” απευθύνεται σε όλους και όχι μονάχα σε μια μικρή μερίδα ειδικά ενδιαφερόμενων. Διαβάζοντάς το κανείς είναι σα να μεταφέρεται στο κάθε νησί, να πατά στη γη του, να μυρίζει στον αέρα όλα τα αρώματα, να
γνωρίζει τα προϊόντα του τόπου, να νιώθει την ιστορία του, τους ανθρώπους και τις μαγειρικές τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση για το δίκτυο Aegean Cuisine και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους συγγραφείς κ.κ. Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, καθώς και τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, τον κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο και τον κ. Γιώργο Χατζηγιαννάκη για την πολύτιμη συμβολή τους.

Το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” έρχεται να συμπληρώσει τις πλούσιες δράσεις του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες “ταξιδεύοντας” τα προϊόντα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων σε όλο τον κόσμο.

Η διάθεση του βιβλίου γίνεται από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και από επιλεγμένα καταστήματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024