Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Διεθνής βράβευση για το βιβλίο του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες 'Του άνεμου και της αρμύρας'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Μάιος 2017, 15:29

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σε ελληνικά και αγγλικά, που αποτυπώνει σε 300 σελίδες τα προϊόντα, το μαγειρικό πλούτο και τη γαστρονομική κουλτούρα καθενός από τα 24 κυκλαδονήσια.


Το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας (Prix De La Litterature Gastronomique) απέσπασε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας (Academie Internationale de la Gastronomie), ένα χρόνο μετά την έκδοσή του το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” / “Essence of Cyclades” του δικτύου Aegean Cuisine.

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σε ελληνικά και αγγλικά, που αποτυπώνει σε 300 σελίδες τα προϊόντα, το μαγειρικό πλούτο και τη γαστρονομική κουλτούρα καθενός από τα 24 κυκλαδονήσια.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στο εστιατόριο CTC στην Αθήνα, όπου εκτός από τους συγγραφείς παρών ήταν και ο κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προέρχεται από ένα διεθνώς καταξιωμένο φορέα ενισχύοντας την πορεία του βιβλίου εκτός των συνόρων της Ελλάδας και, κατ’επέκταση, την προώθηση των κυκλαδίτικών προϊόντων και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή.

Το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” απευθύνεται σε όλους και όχι μονάχα σε μια μικρή μερίδα ειδικά ενδιαφερόμενων. Διαβάζοντάς το κανείς είναι σα να μεταφέρεται στο κάθε νησί, να πατά στη γη του, να μυρίζει στον αέρα όλα τα αρώματα, να
γνωρίζει τα προϊόντα του τόπου, να νιώθει την ιστορία του, τους ανθρώπους και τις μαγειρικές τους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη διάκριση για το δίκτυο Aegean Cuisine και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Ρούσσος, ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, τους συγγραφείς κ.κ. Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, καθώς και τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, τον κ. Δημήτρη Ρουσουνέλο και τον κ. Γιώργο Χατζηγιαννάκη για την πολύτιμη συμβολή τους.

Το βιβλίο “Του άνεμου και της αρμύρας” έρχεται να συμπληρώσει τις πλούσιες δράσεις του δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες “ταξιδεύοντας” τα προϊόντα και τη γαστρονομία των Κυκλάδων σε όλο τον κόσμο.

Η διάθεση του βιβλίου γίνεται από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και από επιλεγμένα καταστήματα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top