Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ Όμιλος Emirates καταγράφει κέρδη για 29η συνεχή χρονιά, ύψους 670 εκατ. δολ.
Αεροπορικές εταιρείες

Ο Όμιλος Emirates καταγράφει κέρδη για 29η συνεχή χρονιά, ύψους 670 εκατ. δολ.

Το 2016-2017, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 3,7 δισ. δολ. σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην εξαγορά εταιρειών, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε τελευταίες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για το προσωπικό του.

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε την 29η συνεχή χρονιά κερδοφορίας και σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, παρά την ταραχώδη χρονιά για την αεροπλοΐα και τα ταξίδια.

Στην Ετήσια Έκθεση για το οικονομικό έτος 2016-2017, ο Όμιλος Emirates εμφάνισε κέρδη ύψους 670 εκατ. δολ. για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2017, μειωμένα κατά 70% σε σχέση με το ρεκόρ κερδοφορίας του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 25,8 δισ. δολ., αυξημένα κατά 2% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο
μειώθηκε κατά 19% στα 5,2 δισ. δολ., λόγω κυρίως της εξόφλησης δύο ομολόγων σε ωρίμανση και των συνεχιζόμενων μεγάλων επενδύσεων σε αεροσκάφη και σε σχετικό εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο του παρόντος επιχειρηματικού κλίματος και για να υποστηριχθούν τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του Ομίλου, δε θα
καταβληθεί κανένα μέρισμα στην Investment Corporation of Dubai (ICD) για το οικονομικό έτος 2016-2017.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας και του Ομίλου Emirates δήλωσε:

“Η Emirates και η dnata συνεχίζουν να καταγράφουν κερδοφορία και να αναπτύσσονται παρά το γεγονός ότι το 2016-2017 ήταν μια από τις χρονιές με τις μεγαλύτερες προκλήσεις μέχρι σήμερα.Κατά τη διάρκεια των ετών, επενδύσαμε στην οικοδόμηση των επιχειρηματικών μας δυνατοτήτων και την εδραίωση της εμπορικής μας φήμης. Σήμερα, αξιοποιούμε τα οφέλη που έχουμε αποκομίσει, καθώς αυτά τα ισχυρά θεμέλια μας έχουν βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα αποσταθεροποιητικά γεγονότα που επηρέασαν τη ζήτηση στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών κατά τη διάρκεια του έτους – από το δημοψήφισμα για το Brexit έως τις μεταναστευτικές προκλήσεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, από τις νέες πολιτικές που επηρεάζουν τις αεροπορικές μεταφορές στις ΗΠΑ, έως τη νομισματική υποτίμηση και τα ζητήματα σχετικά με τον επαναπατρισμό κεφαλαίων σε περιοχές της Αφρικής αλλά και τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της στασιμότητας που καταγράφουν οι κλάδοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τη ζήτηση στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών”.

Το 2016-2017, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 3,7 δισ. δολ. σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην εξαγορά εταιρειών, σε σύγχρονες
εγκαταστάσεις, σε τελευταίες τεχνολογίες και σε πρωτοβουλίες για το προσωπικό του.

Ο Σεΐχης Ahmed δήλωσε σχετικά: “Αυτές οι επενδύσεις θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανθεκτικότητά μας,  καθώς παράλληλα επεκτείνουμε την ανταγωνιστικότητά μας, και θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στο ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον και τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες προσδοκίες του καταναλωτικού κοινού.

Παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον του κλάδου μας, αν και ο επόμενος χρόνος αναμένεται εξίσου δύσκολος με εξαιρετικά μεγάλη πίεση από τον ανταγωνισμό, συρρίκνωση των αεροπορικών εσόδων και αστάθεια σε πολλές αγορές που επηρεάζει τις ταξιδιωτικές ροές και τη ζήτηση.

Η Emirates και η dnata θα παρακολουθούν στενά τα γεγονότα και τις τάσεις που επηρεάζουν τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε γρήγορα στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις. Θα συνεχίσουμε επίσης να προωθούμε την ψηφιακή μας μεταμόρφωση. Επανασχεδιάζουμε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής μας στρατηγικής με τη βοήθεια μιας ολόκληρης νέας σειράς τεχνολογιών. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε πιο εξατομικευμένες εμπειρίες στους πελάτες μας και αδιάλειπτη εξυπηρέτηση σε όλα τα στάδια του ταξιδιού αλλά και να καταστήσουμε τις λειτουργίες μας και τις υπηρεσίες υποστήριξης ακόμη πιο αποτελεσματικές”.

Ο Όμιλος αύξησε το συνολικό του εργατικό δυναμικό σε όλες τις 80 και πλέον θυγατρικές του εταιρείες και επιχειρήσεις κατά 11%, απασχολώντας εφεξής πάνω από 105.000 υπαλλήλους 160 και πλέον διαφορετικών εθνικοτήτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024