Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Scoot παραλαμβάνει το αεροσκάφος 787 Dreamliner για τις πτήσεις της Αθήνας με κουκέτες πληρώματος
Αεροπορικές εταιρείες

Η Scoot παραλαμβάνει το αεροσκάφος 787 Dreamliner για τις πτήσεις της Αθήνας με κουκέτες πληρώματος

Τέσσερα Dreamliners με κουκέτες πληρώματος αναμένονται να παραδοθούν το 2017. Τα νέα αεροσκάφη επιτρέπουν στη Scoot να πραγματοποιεί πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, αρχής γενομένης από το δρομολόγιο της Αθήνας αυτόν τον Ιούνιο.

Η Scoot, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ασίας / Ειρηνικού, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία στον τομέα των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, καθώς το καινούργιο της αεροσκάφος 787 Dreamliner με καμπίνες πληρώματος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Singapore Changi στις 12 Μαΐου 2017.

Η παράδοση του Boeing 787-8 με την ονομασία Mous-Scoot-Ka (ονομάστηκε έτσι από το δημοφιλές ελληνικό πιάτο Μουσακά) έγινε σε
ειδική τελετή στο κέντρο Everett της Boeing στην Washington των ΗΠΑ, και σηματοδοτεί την επόμενη φάση της επέκτασης του στόλου της Scoot για δρομολόγια προς προορισμούς πέρα από την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού. Στο πλάνο αυτό περιλαμβάνονται και οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Σιγκαπούρης και Αθήνας που ξεκινούν αυτόν τον Ιούνιο αλλά και οι απευθείας πτήσεις προς άλλο προορισμό μακρινών αποστάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο 2017.

Ο CEO της Scoot, Lee Lik Hsin, ο οποίος εκπροσώπησε την αεροπορική εταιρεία στην τελετή, δήλωσε: “Το όραμά μας να υπηρετούμε και επιβάτες πέραν από την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού γίνεται πραγματικότητα χάρη στο Mous-Scoot-Ka και τα υπόλοιπα 787 Dreamliners με κουκέτες πληρώματος που θα ενταχθούν στο στόλο μας φέτος. Η Scoot και η αδελφή αεροπορική εταιρεία Tigerair έχουν σήμερα ισχυρή παρουσία στην Ασία-Ειρηνικό με ένα δίκτυο 59 πόλεων σε 16 χώρες. Το εκτεταμένο αποτύπωμά μας στην περιοχή μάς εξασφαλίζει μια καλή βάση διασυνδεσιμότητας για να υποστηρίξουμε τις υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε με το διευρυμένο στόλο μας“.

“Οι εκτεταμένες δυνατότητες του 787 Dreamliner με χαρακτηριστικά που προτιμούν οι επιβάτες όπως τα μεγάλα παράθυρα, τον καθαρότερο αέρα, καθώς και την απαράμιλλη απόδοση καυσίμων, επιτρέπουν στη Scoot να παραμείνει ένας στρατηγικός παίκτης της βιομηχανία των μεταφορών χαμηλού κόστους και να εγκαινιάσει νέα απευθείας δρομολόγια που θα είναι κερδοφόρα όπως η Σιγκαπούρη – Αθήνα”, δήλωσε ο Dinesh Keskar, ανώτερος αντιπρόεδρος της Asia Pacific & India Sales, της Boeing Commercial Airplanes. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε αυτό το ορόσημο με τη Scoot και προσβλέπουμε σε συνεχή συνεργασία μαζί τους”.

Το 2017, η Scoot αναμένει να παραλάβει συνολικά τέσσερα 787-8 Dreamliners εξοπλισμένα με κουκέτες πληρώματος. Αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να φιλοξενήσουν έως 329 άτομα με 18 άτομα στο τμήμα ScootBiz συγκριτικά με τα αεροσκάφη 787-8 της Scoot χωρίς κουκέτα πληρώματος που είναι διαμορφωμένα για να φιλοξενούν έως 335 άτομα με 21 θέσεις ScootBiz. Σε κάθε ένα από τα νέα αεροσκάφη υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με έξι κουκέτες για να διασφαλιστεί ότι τα μέλη του πληρώματος θα λαμβάνουν την υποχρεωτική ανάπαυση κατά τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Τέτοιες μακρινές πτήσεις πραγματοποιούνται συνήθως από μια ομάδα 10 έως 11 μελών πληρώματος, συγκριτικά με τις πτήσεις μικρών αποστάσεων όπου ο αριθμός του πληρώματος φτάνει τα οκτώ άτομα.

Η ανάπτυξη του στόλου αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της Scoot. Μετά την ενσωμάτωση της Scoot με την Tigerair το Μάιο του 2016, οι δύο αεροπορικές εταιρείες εργάζονται από κοινού για τη λειτουργία των υπηρεσιών κάτω από ένα μόνο σήμα, αυτό της Scoot, και αναμένεται να ολοκληρώσουν αυτήν τη διαδικασία κατά το β’ εξάμηνο του 2017.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024