Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΥπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η πολύ-αθλητική διοργάνωση The Bridge Experience
Αθλητικός τουρισμός

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η πολύ-αθλητική διοργάνωση The Bridge Experience

Πρόκειται για ένα διήμερο εορτασμού του αθλητισμού και του πολιτισμού, που περιλαμβάνει κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο και όραμα των διοργανωτών και συμμετεχόντων είναι να εξελιχθεί σε μία διοργάνωση παγκοσμίου φήμης, χτίζοντας γέφυρες και ενώνοντας λαούς.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέτει υπό την αιγίδα της τη νέα πολυαθλητική διοργάνωση The Bridge Experience, που θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου πάνω και γύρω από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”.

Πρόκειται για ένα διήμερο εορτασμού του αθλητισμού και του πολιτισμού, το οποίο έχει ήδη τεθεί, επίσης, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Περιλαμβάνει κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο και όραμα των διοργανωτών και συμμετεχόντων είναι να εξελιχθεί σε μία διοργάνωση παγκοσμίου φήμης, χτίζοντας γέφυρες και ενώνοντας λαούς.

Την παρουσίαση στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και στους αντιπεριφερειάρχες, έκανε ο γνωστός πρωταθλητής Κολύμβησης κ. Απόστολος Τσαγκαράκης, ο οποίος περιέγραψε τους σκοπούς της διοργάνωσης, την οποία συντονίζει, καθώς και τον προγραμματισμό που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Αποστολή του The Bridge Experience, όπως τόνισε, είναι να αποτελέσει ένα ορόσημο για τον αθλητικό τουρισμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας καταρχάς στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, ευρύ κοινό όλων των ηλικιών, αλλά κι ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου.

“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πάντοτε στηρίζει αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό το event έχει τη δυναμική να γίνει θεσμός στην περιοχή μας, να αποτελέσει επίκεντρο τουριστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος” επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρα ΑΕ κ. Γιάννης Φρέρης, “το μεγάλο πολυαθλητικό event The Bridge Experience αποτελεί το χαρακτηριστικότερο μέχρι σήμερα δείγμα της στρατηγικής επιλογής της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ να καταστήσει τη Γέφυρα ‘Χαρίλαος Τρικούπης’ αναπτυξιακό πόλο προσέλκυσης επισκεψιμότητας για την περιοχή που το περιβάλλει. Η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης –αποτελεί προϋπόθεση για τη διεθνοποίησή του, με πολλαπλασιαστική αναπτυξιακή δυναμική”.

Παράλληλα, με τις αθλητικές διοργανώσεις, για το διήμερο εκείνο, προγραμματίζονται mini-κρουαζιέρες, οργανωμένες εκδρομές και επισκέψεις στην Πάτρα και τη Ναύπακτο, στα δύο κάστρα του στενού Ρίου – Αντιρρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το αρχαίο θέατρο Μακύνειας, καθώς και εκδηλώσεις ανάδειξης της τοπικής κουζίνας συνδυασμένες με οινογευσία, καθαρισμούς παραλιών και σημείων ενδιαφέροντος.

Έσοδα θα διατεθούν στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων “Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος”, αλλά και στην πλατφόρμα “Charity 4U” που υποστηρίζει τέσσερις Έλληνες αθλητές (με και χωρίς ειδικές ανάγκες). Την κύρια οργανωτική ευθύνη φέρουν η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η 4P Sports Travels και ο Όμιλος ANT1.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κώστας Καρπέτας, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κα Διονυσία Μαράτου και η συντονίστρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρα ΑΕ κα Νίκη Σίψα.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 7 Ιουλίου με ανοικτή γραμματεία για την παραλαβή kit συμμετοχής (θα στηθεί από την πλευρά του Ρίου, ανατολικά της γέφυρας και δίπλα στο κάστρο). Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα οργανωθούν εξορμήσεις και fun events για παιδιά κι επισκέπτες του event στο “The Bridge Village” (που θα στεγάζει περίπτερα προβολής της περιοχής) και την ευρύτερη περιοχή. (Για την Παρασκευή ή το Σάββατο προγραμματίζεται μια σημαντικής εμβέλειας πολιτιστική εκδήλωση, η οποία θα ανακοινωθεί μόλις καλυφθούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες). Την Κυριακή 9 Ιουλίου, μετά τα δρομικά αγωνίσματα, αναμένεται να οργανωθεί ένα DJ-Party στην πλευρά του Ρίου, στην ανατολική πλευρά και δίπλα στο κάστρο για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024