Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήDrink Pink, Rose Wine Extravaganza, αφιερωμένο στα ροζέ κρασιά
Εκθέσεις

Drink Pink, Rose Wine Extravaganza, αφιερωμένο στα ροζέ κρασιά

Η εκδήλωση Drink Pink, Rose Wine Extravaganza αναδεικνύει τις νέες τάσεις στο ελληνικό ροζέ κρασί, που έχει αρχίσει να αποκτά εξαιρετικό γευστικό ενδιαφέρον.

Ένας ολόκληρος οινικός κόσμος, ερυθρωπά ντυμένος, με 105 από τα καλύτερα ροζέ κρασιά της αγοράς (ελληνικά και ξένα), περιμένει τους φίλους του κρασιού την Κυριακή 21 Μαΐου (12:00 – 20:00) στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών. Πρόκειται για την εκδήλωση Drink Pink, Rose Wine Extravaganza, αφιερωμένη 100% στα ροζέ κρασιά, όπου το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει ελεύθερα πάνω από 100 ροζέ κρασιά ή “pink wines” και να επιλέξει εκείνα που θα προτιμήσει το φετινό καλοκαίρι.

Το ροζέ κρασί, μεταξύ του κόκκινου και του λευκού όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στο χαρακτήρα, ήταν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα η πιο παραμελημένη κατηγορία οίνων. Ωστόσο, η συγκλονιστική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην ποιότητά τους και το γεγονός ότι η κατανάλωσή τους αποτελεί παγκόσμια τάση (στη Γαλλία η κατανάλωση των ροζέ έχει ξεπεράσει εκείνη των λευκών), τα καθιστούν ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι.

Η εκδήλωση Drink Pink, Rose Wine Extravaganza οργανώνεται από το Οινόραμα, με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να επιλέξουν τα ροζέ της προτίμησής τους για το καλοκαίρι, όταν η κατανάλωσή τους είναι ιδανική. Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει απόλυτα με όλα, σχεδόν, τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα ροζέ αποτελούν το κρυφό όπλο του ελληνικού αμπελώνα. “Το ροζέ κρασί ανταποκρίνεται άριστα στις καλοκαιρινές ανάγκες των οινόφιλων, λόγω του κλίματος της χώρας, της κουζίνας και του τρόπου ζωής μας”, λέει ο κ. Στέλιος Μπουτάρης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, που συμμετέχει στην εκδήλωση.

Το Drink Pink, Rose Wine Extravaganza είναι επίσης μία πρωτοποριακή στη σύλληψή της εκδήλωση, καθότι οργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών. Τα κρασιά βρίσκονται εκτεθειμένα με όμορφο τρόπο μέσα στην αίθουσα και ο επισκέπτης σερβίρεται μόνος του όσα και όποια κρασιά θέλει να δοκιμάσει, τα οποία μπορεί ακόμα και να φωτογραφίσει μαζί με την περιγραφή που τα συνοδεύει. Ο δε κατάλογος της έκθεσης είναι ουσιαστικά ένας πληρέστατος οδηγός των ροζέ οίνων της Ελλάδας οι οποίοι, μάλιστα, είναι χωρισμένοι σε 5 μεγάλες γευστικές κατηγορίες για να διευκολυνθούν οι οινόφιλοι όταν θα θελήσουν να τους ταιριάξουν με φαγητό.

Η εκδήλωση Drink Pink, Rose Wine Extravaganza αναδεικνύει τις νέες τάσεις στο ελληνικό ροζέ κρασί, που έχει αρχίσει να αποκτά εξαιρετικό γευστικό ενδιαφέρον. Κύρια τάση είναι αναμφίβολα η δημιουργία ακόμα πιο ελαφριών, ευκολόπιοτων, ανοιχτόχρωμων και ευχάριστων κρασιών, πιο κοντά στα λευκά παρά στα κόκκινα, με οδηγό τα εμβληματικά ροζέ κρασιά της Προβηγκίας. Ανάλογη είναι ορισμένες φορές και η αύξηση στην τιμή τους.

Σε κάθε περίπτωση στο Drink Pink, Rose Wine Extravaganza μπορεί ο καθένας να βρει το ροζέ που του ταιριάζει ανάμεσα στα 105 κρασιά που θα παρουσιαστούν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024