Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ έκθεση Greek Travel Show τις 19-21 Μαΐου στο Helexpo Maroussi
Εκθέσεις

Η έκθεση Greek Travel Show τις 19-21 Μαΐου στο Helexpo Maroussi

Οι εκθέτες στην Greek Travel Show φτάνουν τους 80, ενώ η έκθεση καλύπτει 4.500 τ.μ.. Συμμετέχουν οι Περιφέρειες Kεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και η Αττικής, που είναι η Τιμώμενη Περιφέρεια.

Το μοναδικό τουριστικό show με πανελλαδική εμβέλεια, το οποίο απευθύνεται στον εσωτερικό τουρισμό, η έκθεση Greek Travel Show, ξεκινά αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών “Helexpo Maroussi” και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαΐου. Η Greek Travel Show δίνει τη δυνατότητα για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για όλους τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, προσφέροντας στους επισκέπτες το πιο ολοκληρωμένο one stop shop για να γνωρίσουν ξενοδοχεία, αξιοθέατα, περιηγήσεις, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κ.λπ.

Οι εκθέτες στην Greek Travel Show φτάνουν τους 80, ενώ η έκθεση καλύπτει 4.500 τ.μ.. Συμμετέχουν οι Περιφέρειες Kεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και η Αττικής, που είναι η Τιμώμενη Περιφέρεια.

Στο επίπεδο των Δήμων, Τιμώμενος Δήμος είναι του Ναυπλίου, ενώ περίπτερα στην έκθεση έχουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και οι Δήμοι Αμαρουσίου, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ζαγοράς Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Κυθήρων και Αντικυθήρων, Καβάλας και Λέσβου.

“Η ΔΕΘ-Helexpo, που ακούει πάντα τα μηνύματα της αγοράς, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα έκθεση, που να απευθύνεται στους Έλληνες ταξιδιώτες, την πρώτη ελληνική έκθεση τουριστικής εμπειρίας”, επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας.

Ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι ενόψει της 82ης ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα, “καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πετύχουμε για τη χώρα μας και τουριστικούς καρπούς από την συνεργασία με την Κίνα”.

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου επισήμανε πως η Αττική δεν είναι μόνη η Τιμώμενη Περιφέρεια στην Greek Travel Show, αλλά και σύμμαχος στην προσπάθεια ανάδειξης της έκθεσης. Η κα Δούρου αναγνώρισε το νέο πνεύμα, που διακατέχει την Greek Travel Show, ενώ υπογράμμισε τον ρόλο των Περιφερειών στην τουριστική ανάπτυξη.

Στα χαρακτηριστικά της νέας έκθεσης αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, δηλώνοντας πως η δυνατότητα της άμεσης κράτησης για τον επισκέπτη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όσοι βρεθούν στην Greek Travel Show μπορούν με την δωρεάν είσοδο τους να λάβουν όλη την πληροφόρηση, να ρωτήσουν, να λάβουν διευκρινίσεις και να καταλήξουν επιτόπου σε μία απόφαση, έχοντας σταθμίσει όλα τα σχετικά κριτήρια.

Για μία έκθεση-εργαλείο έκανε λόγο ο δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος, τονίζοντας πως είναι η μοναδική διοργάνωση, που απευθύνεται στον εσωτερικό τουρισμό, ενώ αναφερόμενος στο Ναύπλιο παρουσίασε την ανοδική τουριστική πορεία της πόλης.

Τη σημασία τέτοιων εκθέσεων για το ελληνικό τουριστικό προϊόν και για την τόνωση του εγχώριου τουριστικού ρεύματος υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Λάζαρος Λαζαρίδης.

Η Greek Travel Show πλαισιώνεται και από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται πολιτιστικά event με την παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα, γαστρονομικού χαρακτήρα γεγονότα, ενημέρωση για τουριστικούς προορισμούς κ.ά.

Προσφορές της τελευταίας στιγμής ειδικά διαμορφωμένες για τους επισκέπτες της έκθεσης, διαγωνισμοί, κληρώσεις, δώρα και κρουαζιέρες περιλαμβάνονται στα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Χορηγοί της είναι ο ΟΣΕ και η Fisikon, ενώ υποστηρικτής ο Δήμος Αμαρουσίου.

Στη φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024