Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση έως και 40% των πτήσεων τσάρτερ από Λίβανο προς Ελλάδα το καλοκαίρι
Τουριστικά γραφεία

Αύξηση έως και 40% των πτήσεων τσάρτερ από Λίβανο προς Ελλάδα το καλοκαίρι

Κατά τη διεξαγωγή του Greek Tourism Workshop in Lebanon στη Βηρυτό συμμετείχαν 258 τουριστικοί πράκτορες, Tour Operators και εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Λιβάνου. Το 2nd Greek Tourism Workshop in Lebanon, αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός αποκλειστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού στο Λίβανο.

Διευρύνεται η δυναμική του ελληνικού τουρισμού στην αγορά του Λιβάνου. Το καλοκαίρι του 2017 αναμένεται να αυξηθούν σε ποσοστό έως και 40% οι πτήσεις τσάρτερ προς την Ελλάδα, ενώ διανοίγονται και προοπτικές για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και τους χειμερινούς μήνες. Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2nd Greek Tourism Workshop in Lebanon, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες στο πολυτελές Movenpick Hotel & Resort Beirut. Στο Workshop συμμετείχαν 258 τουριστικοί πράκτορες, Tour Operators και εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Λιβάνου. Τις εργασίες του 2nd Greek Tourism Workshop in Lebanon, χαιρέτησε ο υπουργός Τουρισμού του Λιβάνου Avedis Guidanian, ο οποίος επισήμανε τους στενούς δεσμούς των δυο λαών και την ανάγκη ανάπτυξης συνεργιών.

Επισημαίνεται ότι στόχος του 2nd Greek Tourism Workshop in Lebanon ήταν η διεύρυνση της πολλά υποσχόμενης τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρεία Congress & Business Planers, σε συνεργασία με τις εταιρείες Mideast Travel Worldwide, Travel Media Applications και Tourism Today, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βηρυτό και της Περιφέρειας Κρήτης.

Σημειώνεται ότι το 2nd Greek Tourism Workshop in Lebanon, αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός αποκλειστικής προβολής του ελληνικού τουρισμού στο Λίβανο, αποσκοπώντας στην ανάδειξη του ελληνικού προορισμού, φέρνοντας σε επαφή Έλληνες ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες, με τους Tour Operators, πράκτορες και facilitators του Λιβάνου.

Όπως προαναφέρθηκε, μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 610 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο. Σε αυτό μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Λίβανο κ. Θεόδωρος Πασσάς, ο Έλληνας Πρόξενος κ. Αθανάσιος Λεούσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, όπως και υψηλά πρόσωπα της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης ο Έλληνας πρέσβης ανέπτυξε τις προοπτικές συνεργασίας των δυο λαών στον τουρισμό, καθώς και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των χωρών, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας ειδικότερα στην παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών.

Η εκπρόσωπος του ΕΟΤ, κα Φωτεινή Καράπαπα, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού προορισμού και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τουρισμό πολυτελείας, στον πολιτισμό, στις υψηλές προοπτικές προσφοράς πακέτων οικογενειακών διακοπών, στην ελληνική γαστρονομία, στις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.ά.), στο yachting κ.λπ.

Επίσης στο δείπνο παρευρέθηκαν κορυφαία στελέχη της Middle East Airlines, που ήταν ανάμεσα στους χορηγούς της εκδήλωσης.

Υπογραμμίζεται ότι στο 2nd Greek Tourism Workshop in Lebanon συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Κρήτης και οι τουριστικές επιχειρήσεις: Hotel Grande Bretagne, King George, Grecotel, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Suites, Kensho, Sani Resort, Ikos Resort, Athenaeum  InterContinental, Divani Collection, Santorini Secret Resort & Spa, Inova Hospitality Management, Your Wedding in Greece, Variety Cruises, The Booking Expert, FYE For Your Event, Middle East Airlines κ.ά.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης καταγράφεται η έντονη διάθεση των υψηλού εισοδήματος κατοίκων του Λιβάνου για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα, ενώ, όπως τόνισαν οι τουριστικοί πράκτορες της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται ραγδαία άνοδος των ζητήσεων για ταξίδια στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για πάνω από 35.000 επισκέψεις το 2017. Υπογραμμίζεται ότι οι επισκέπτες από το Λίβανο προς την Ελλάδα το 2014 ανέρχονταν σε περίπου 4.500 άτομα, ενώ υπήρξε οριακή άνοδος το 2015 και το 2016. Ήδη τελούνται πτήσεις charter από Λίβανο για Ελλάδα και ειδικότερα προς Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη και αναμένεται αύξηση αυτών των πτήσεων το 2017, ενώ αναζητούνται και νέοι προορισμοί για το 2018 ακόμη και για την χειμερινή περίοδο.

Μετά το πέρας των ομιλιών βραβεύθηκε ο κ. Πασσάς, για την συμβολή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λίβανο στην αύξηση τουριστικής ροής στην χώρα μας, καθώς και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων του Λιβάνου.

Όπως τόνισε ο Έλληνας πρέσβης στο χαιρετισμό που ακολούθησε της βράβευσης του, οι λαοί του Λιβάνου και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά και οι σχέσεις φιλίας τους είναι ισχυρές: “Το 2nd Greek Tourism Workshop in Lebanon στοχεύει στην επαύξηση των τουριστικών σχέσεων των δύο λαών δεδομένου ότι η Ελλάδα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όλο το χρόνο, ενδείκνυται για την τέλεση ρομαντικών γάμων, έχει μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς όπως η Αράχοβα ή προορισμούς shopping όπως η Αθήνα”.

Τέλος, η γενική διευθύντρια του Ομίλου Mideast, κα Κατερίνα Μούσμπε, εκπροσωπώντας τους διοργανωτές απευθυνόμενη προς το τουριστικό κοινό του Λιβάνου τόνισε: “Το  2017 σηματοδοτεί την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, με γνώμονα την ασφάλεια της χώρας σε σύγκριση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα γειτονικά κράτη, αλλά και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει. Αναμφίβολα ο ελληνικός προορισμός καλύπτει όλες τις δυνατότητες της ζήτησης της αγοράς του Λιβάνου ενώ η κοντινή απόσταση μεταξύ των δυο χωρών, αποτελεί παρακαταθήκη για περισσότερα ταξίδια μέσα στο χρόνο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024