Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαfedHATTA: 'Αιχμάλωτος' ο τουρισμός από την απεργία της ΠΝΟ
Τουριστικά γραφεία

fedHATTA: 'Αιχμάλωτος' ο τουρισμός από την απεργία της ΠΝΟ

Δύο 48ωρα παράλυσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και των πολλών κρουαζιερών προκαλούν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία. Παράλληλα, ο κίνδυνος ακυρώσεων από τουρίστες του εξωτερικού που προγραμμάτιζαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες είναι ορατός, υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Τεράστια οικονομική ζημιά στους τουρίστες και τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και μεγάλο πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό προκαλεί, σύμφωνα με τη fedHATTA, η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να παρατείνει μέχρι και την Παρασκευή, 19 Μαΐου, την απεργία στα λιμάνια της χώρας, πέραν της αρχικής 48ωρης που έληγε την Τετάρτη.

“Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας –με επιστολές στις 11 και 16 Μαΐου προς τα αρμόδια Υπουργεία- για να ανακοπεί η πολύπλευρη ζημιά στον τουρισμό, δυστυχώς δεν εισακούσθηκαν”, αναφέρει η fedHATTA.

“Δύο 48ωρα παράλυσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και των πολλών κρουαζιερών προκαλούν ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία.  Παράλληλα, ο κίνδυνος ακυρώσεων από τουρίστες του εξωτερικού που προγραμμάτιζαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες είναι ορατός. Ήδη, πριν ακόμα δοθεί παράταση στις κινητοποιήσεις, ευρωπαϊκές εφημερίδες  μετέδιδαν ότι η απεργία μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια πολλών για διακοπές στη χώρα μας καθώς το πλοίο είναι το κύριο μέσο για τις μετακινήσεις τους στα νησιά.

Θα θέλαμε να σεβαστούμε το δικαίωμα της απεργίας αλλά έχουμε κουραστεί να ανεχόμαστε τις συνέπειες από τις απεργίες άλλων κλάδων για συντεχνιακές διεκδικήσεις εις βάρος του Τουρισμού.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο τουρισμός είναι βασικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και δε μπορεί να γίνεται εργαλείο εκμετάλλευσης από κανέναν.

Κάποτε στηρίζαμε τους απεργούς και κατανοούσαμε ότι δεν είναι δίκαιο να περιορίζεται το δικαίωμα του εργαζομένου στην απεργία, όμως απ’ο,τι φαίνεται θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική, καθώς γινόμαστε αιχμάλωτοι εκβιαστικών διεκδικήσεων από άλλους κλάδους.

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της δημοκρατικής έκφρασης για απεργία, η χώρα πρέπει να αναλογιστεί τη βλάβη που προκαλούν τέτοιες κινητοποιήσεις σκοπιμότητας. Άλλωστε το δικαίωμα στην απεργία είναι ισότιμο με το δικαίωμα στην εργασία.

Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα όλων να μετακινούνται ελεύθερα, των κατοίκων των ελληνικών νησιών, των τουριστών που επέλεξαν να ταξιδέψουν στην χώρα μας και εγκλωβίζονται και των επαγγελματιών του τουρισμού οι οποίοι αδυνατούν να δώσουν λύσεις για μια εύρυθμη λειτουργία εν μέσω υψηλής τουριστικής περιόδου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024