Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Μόσχα η συνάντηση Ελλάδας – Ρωσίας για τον προγραμματισμό του τουριστικού έτους 2017-2018
Τουριστική πολιτική

Στη Μόσχα η συνάντηση Ελλάδας – Ρωσίας για τον προγραμματισμό του τουριστικού έτους 2017-2018

Μέσα στο πλαίσιο του έτους τουρισμού, θα τεθούν οι βάσεις συνεργασίας στον θεματικό τουρισμό, με έμφαση στον θρησκευτικό – προσκυνηματικό, τον πολιτιστικό, τον ιατρικό τουρισμό, τον αθλητικό-προπονητικό, τον οικογενειακό τουρισμό, τον σχολικό τουρισμό και άλλες μορφές.

Με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για τον τουρισμό, Alla Manilova συναντήθηκαν στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ στη Μόσχα, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Αντικείμενο της συντονιστικής συνάντησης αποτέλεσε ο σχεδιασμός των κοινών δράσεων για το Έτος Ελλάδας- Ρωσίας στον Τουρισμό 2017-2018, που ξεκινά το Οκτώβριο του 2017, όπως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την κα Manilova.

Η κα Manilova επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί για τη Ρωσική Ομοσπονδία πολιτικό συνεργάτη και στρατηγικό εταίρο, και  στο πλαίσιο αυτό επελέγη μεταξύ άλλων χωρών για τον από κοινού εορτασμό του τουριστικού έτους.

Συζητήθηκε ο οδικός χάρτης υλοποίησης του τουριστικού έτους και το σχέδιο δράσης θα οριστικοποιηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μέσα στο πλαίσιο του έτους τουρισμού, θα τεθούν οι βάσεις συνεργασίας στον θεματικό τουρισμό, με έμφαση στον θρησκευτικό – προσκυνηματικό, τον πολιτιστικό, τον ιατρικό τουρισμό, τον αθλητικό-προπονητικό, τον οικογενειακό τουρισμό, τον σχολικό τουρισμό και άλλες μορφές.

Η αντιπροσωπεία του υπουργείου συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο του φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της Ρωσίας Evgeny Pisarevskiy για τις δυνατότητες συνεργασίας στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού. Επίσης  πραγματοποίησε συναντήσεις με Tour Operators, με τους οποίους συζητήθηκε η εντυπωσιακή αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα το 2017 και οι θετικές προοπτικές για τα τουριστικά πακέτα του 2018.

O κ. Τζιάλλας παραχώρησε συνεντεύξεις σε εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα και ρωσικά ΜΜΕ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024