Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο Γιάννης Ρέτσος – Ο ΣΕΤΕ θέτει 4 στρατηγικούς στόχους
ΣΕΤΕ

Νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο Γιάννης Ρέτσος – Ο ΣΕΤΕ θέτει 4 στρατηγικούς στόχους

Για ανάγκη για μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, οριστική επίλυση του χωροταξικού ζητήματος και ευέλικτη πολιτική για τα κόκκινα δάνεια στις τουριστικές επιχειρήσεις μίλησε χθες ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 18 Μαΐου 2017 η 25η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Διοικητικό Συμβούλιο

  • Πρόεδρος: Ρέτσος Α. Γιάννης, Electra Hotels & Resorts
  • Αντιπρόεδροι: Βασιλάκης Ευτύχιος, Hertz Autohellas – Aegean Airlines – Olympic Air, Τσιλίδης Λύσανδρος, μέλος ΔΣ ΗΑΤΤΑ
  • Αντιπρόεδρος Οικονομικών: Κωνσταντινίδης Κώστας, Atrium Hotels
  • Γενικός γραμματέας: Βερνίκος Γιώργος, Vernicos Yachts, πρόεδρος ΟΚΕ   
  • Αναπληρωτής γενικός γραμματέας: Καλλίνικος Καλλίνικος, Goldair Handling
  • Μέλη: Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, Domotel ΑΕ, Βενετόπουλος Λάκης, Variety Cruises Ltd., Γαλιατσάτος Σπύρος, Lassi Hotel, Γιαννούλης Εμμανουήλ, Giannoulis Hotels & Resorts, Θεοφανοπούλου Μαρία, International Publications Ltd / Greek Travel Pages, Κοκοτός Φώτιος – Ιωσήφ, Spatech Consultancy, Κωνσταντακόπουλος Αχιλλέας, Τουριστικές Επιχ/σεις Μεσσηνίας ΑΕ, Λασκαρίδη Χλόη, ΛΑΜΨΑ ΑΕ, Μαυρόπουλος Μιχάλης, TUI Hellas Travel Tourism & Airlines SA, Παράσχης Ιωάννης, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σακέλλης Μιχάλης, πρόεδρος ΣΕΕΝ, Σμπώκου Αγάπη, Sbokos Hotel Group, Στυλιανόπουλος Ανδρέας, Navigator Travel, Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Αφοί Χατζηκωνσταντίνου ΑΕ.

“Σήμερα ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια καθοριστική καμπή. Τώρα οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα σημερινά δεδομένα και να προχωρήσουμε στα επόμενα καθοριστικά βήματα”, δήλωσε ο κ. Ρέτσος, μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως προέδρου ΣΕΤΕ.

“Μπροστά μας έχουμε 4 στρατηγικούς στόχους να υπηρετήσουμε.
1. Μακροχρόνια και σταθερή ανάπτυξη που θα μας κατατάξει σε ακόμη καλύτερη θέση στις μεγάλες τουριστικές δυνάμεις του κόσμου.
2. Ενότητα ολόκληρου του τομέα και εργασιακή ειρήνη ως απαραίτητος όρος επιτυχίας.
3. Διαρκής, αρμονική και επωφελής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα σχέση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
4. Ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης του τουρισμού και ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος.

Για να επιτευχθούν όλοι οι παραπάνω στόχοι χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές κινήσεις. Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που θα λύσουν όλα τα μεγάλα ζητήματα που συσσωρεύονται και πάλι μπροστά μας.

Ενδεικτικά αναφέρω την ανάγκη για μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, την οριστική επίλυση του χωροταξικού ζητήματος, την ευέλικτη πολιτική για τα κόκκινα δάνεια στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Εμείς από την πλευρά μας επιλέγουμε την οδό της εξωστρέφειας, την ίδρυση γραφείου του Συνδέσμου στις Βρυξέλες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρισκόμαστε, ιδίως τώρα, κοντά στα κέντρα των αποφάσεων.

Παράλληλα θέτουμε σαν προτεραιότητα μας την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας, που επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό και με την Marketing Greece η οποία εξελίσσεται περαιτέρω.

Προτεραιότητα μας, επίσης, είναι να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), με σκοπό την καλύτερη τεκμηρίωση των στοιχείων, της επιχειρηματολογίας, του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της εκπαίδευσης.

Από τη θέση του προέδρου του ΣΕΤΕ, που έχω την τιμή να υπηρετώ από σήμερα, διαβεβαιώνω ότι τόσο εγώ όσο και σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, για όλες τις μάχες που μας αναλογούν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας.

Ο ελληνικός τουρισμός, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει για ακόμα μια φορά το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μια συλλογική εθνική προσπάθεια για να βγούμε επιτέλους από την κρίση που μαστίζει τη χώρα”.

Ο Γιάννης Α. Ρέτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Cornell University στη διοίκηση ξενοδοχείων, με ειδίκευση στο Hospitality Real Estate Finance.

Είναι ο διευθύνων σύμβουλος και από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Electra Hotels & Resorts, η οποία διαχειρίζεται πέντε ξενοδοχεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο.

Ο Γιάννης Α. Ρέτσος εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) τον Μάιο 2017. Από τον Απρίλιο 2011 έως και σήμερα, διατελεί Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
Αθηνών-Αττικής- Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), 2009 – 2012.

Ο Γιάννης Α. Ρέτσος ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά του τουρισμού το 1999.

25η Τακτική Γενική Συνέλευση Του ΣΕΤΕ – Ομιλία Γιάννης Ρέτσου

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024