Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈρευνα: Ο τουρισμός είναι η ελπίδα της χώρας για το ευρύ κοινό
ΣΕΤΕ

Έρευνα: Ο τουρισμός είναι η ελπίδα της χώρας για το ευρύ κοινό

Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΤΕ με την MRB, ο τουρισμός στο ευρύ κοινό αντιπροσωπεύει την ελπίδα για την ανάπτυξη. Με ένα αδιαπραγμάτευτο 86% οι Έλληνες θεωρούν ότι ο τομέας του τουρισμού είναι αυτός που θα βγάλει την χώρα από την κρίση, όταν όλοι οι υπόλοιποι τομείς αδυνατούν να δημιουργήσουν αισθήματα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης στους Έλληνες.

Στη χθεσινή ομιλία κατά την Κλειστή Συνεδρίαση της 25ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο απερχόμενος πρόεδρος του συνδέσμου κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης αναφέρθηκε σε μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε συνεργασία με την MRB και σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, ο τουρισμός στο ευρύ κοινό αντιπροσωπεύει την ελπίδα για την ανάπτυξη. Με ποσοστό 86% οι Έλληνες θεωρούν ότι ο τομέας του τουρισμού είναι αυτός που θα βγάλει την χώρα από την κρίση, όταν όλοι οι υπόλοιποι τομείς αδυνατούν να δημιουργήσουν αισθήματα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης στους Έλληνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο τουρισμός είναι η ελπίδα της χώρας, ενώ το 73% ότι  ο τουρισμός συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή. Όσον αφορά στον ΣΕΤΕ, το 91% θεωρεί ότι ο Σύνδεσμος πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ότι κατέχουμε την απαραίτητη εμπειρία και την στρατηγική για τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ακόμη ότι, παρά το γεγονός ότι φέτος η χώρα μας ανέβηκε επτά ολόκληρες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη τουριστικής ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum  από τη θέση 31 στη θέση 24, πράγμα το οποίο συγκρινόμενο με την ανταγωνιστικότητα άλλων τομέων της ελληνικής οικονομίας, δείχνει εξαιρετικά ικανοποιητικό, “το τραγικό για όλους εμάς είναι να αναλογιστούμε τα βαρίδια που κουβαλάμε σε θέματα γραφειοκρατίας, πολιτικής αστάθειας, υποδομών και φορολογίας. Παραδείγματος χάριν στην κατηγορία Επιχειρηματικό Περιβάλλον, η Ελλάδα μας είναι 43 θέσεις πίσω από την Ισπανία. Επί συνόλου 136 χωρών, καταλαμβάνουμε την 134η θέση για την ελκυστικότητα του φορολογικού πλαισίου όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων και την 133η θέση όσον αφορά στην ελκυστικότητα του φορολογικού πλαισίου για εργασία και επιχειρηματικότητα, επιβεβαιώνοντας – δυστυχώς με τον πιο απόλυτο τρόπο – τις απόψεις μας σχετικά με την στρατηγική της ασταμάτητης υπερφορολόγησης του τομέα εκείνου που ήδη έχει αναλάβει και σηκώνει ένα δυσθεώρητο βάρος”.

“Ο ελληνικός τουρισμός, πλέον συμβάλλει με το 25% του ΑΕΠ. Μάλιστα, είναι σε θέση να ενισχύσει με ακόμα μια μονάδα το ΑΕΠ φέτος, στην περίπτωση που επιτευχθούν οι στόχοι για άνω των 28 εκατ. αφίξεων, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας, και άνω των 14,5 δισ. ευρώ εσόδων -αν ανακάμψει η μέση τουριστική δαπάνη στα επίπεδα του 2015”, είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεάδης.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Ανδρεάδη στην Ανοικτή Συνεδρίαση της 25ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Ομιλία του απερχόμενου προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Α. Ανδρεάδη στην Ανοικτή Συνεδρίαση της 25ης Τακτικής Γ…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024