Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην 4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα ο Κώστας Καρπέτας
Περιφέρεια

Στην 4η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Πρέβεζα ο Κώστας Καρπέτας

Ο αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία μιας κοινής ψηφιακής εργαλειοθήκης στο διαδίκτυο με σκοπό αφενός την ενημέρωση του τελικού καταναλωτή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αφετέρου την ενημέρωση των επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού (και όχι μόνο) για δράσεις τουρισμού των περιφερειών.

Στην 4η Συνάντηση Εργασίας των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης στην Πρέβεζα, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κώστας Καρπέτας. Κατά την ομιλία του ο κ. Καρπέτας, αρχικά παρουσίασε το νέο βίντεο για την τουριστική προώθηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το οποίο δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ στη συνέχεια ανέλυσε το πλαίσιο στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι Περιφέρειες, αλλά και τα νέα δεδομένα της περιοχής, όπως διαμορφώνονται με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των περιφερειών και για αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι εμπλουτισμού του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

“Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια είναι η ενίσχυση της διαπεριφερειακής συνεργασίας και ο συντονισμό των δράσεων των περιφερειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρπέτας.

Προς τούτο, ο αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία μιας κοινής ψηφιακής εργαλειοθήκης στο διαδίκτυο με σκοπό αφενός την ενημέρωση του τελικού καταναλωτή, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αφετέρου την ενημέρωση των επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού (και όχι μόνο) για δράσεις τουρισμού των Περιφερειών από τα Προγράμματα Τουριστικής Προβολής, το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τα ΠΕΠ, τις συνεργασίες με τον ΕΟΤ και τα υλοποιούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (εταιρικά σχήματα, budget, κ.λπ.).

Πρόκειται για μία πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη θέρμη, από το σύνολο των συμμετεχόντων και αποφασίστηκε να μελετηθούν τα επόμενα βήματα της ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024