Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτην γενέτειρα του Αριστοτέλη οι μαθητές/νικητές του διαγωνισμού από τα Κλασικά Λύκεια της Ιταλίας
Προώθηση προορισμού

Στην γενέτειρα του Αριστοτέλη οι μαθητές/νικητές του διαγωνισμού από τα Κλασικά Λύκεια της Ιταλίας

Κατά την παραμονή τους στην Χαλκιδική, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, οι μαθητές επισκέφθηκαν το πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, τα Αρχαία Στάγειρα στην Ολυμπιάδα, την Ουρανούπολη, την Αρναία, την Αρχαία Όλυνθο, τα Νέα Μουδανιά, την Άθυτο, το Ποσείδι, την Νικήτη και το Σπήλαιο Πετραλώνων.

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός, “In viaggio con Aristotele” (“Ταξιδεύοντας με τον Αριστοτέλη”), που διοργανώθηκε στη Ρώμη από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, το “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών” (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του ΑΠΘ και κρατικά Κλασικά Λύκεια της Ρώμης, στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη.

Η τελετή ανακοίνωσης του νικητή του διαγωνισμού και απονομής του επάθλου έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Visconti στο κέντρο της Ρώμης και μεταδόθηκε από την ιταλική δημόσια ραδιοτηλεόραση RAI. Νικητές αναδείχθηκαν δύο μαθητές του Λυκείου Visconti, που εμπνεύστηκαν το βίντεο της συμμετοχής τους από το γνωστό αριστοτελικό απόφθεγμα περί φιλίας από τα “Ηθικά Νικομάχεια”: άνευ γαρ φίλων ουδείς έλοιτ’ αν ζην, έχων τα λοιπά αγαθά πάντα”(“χωρίς φίλους κανείς δε θα διάλεγε να ζήσει, ακόμα κι αν είχε όλα τα άλλα αγαθά”).

Το έπαθλο για τους νικητές- μία προτομή του μεγάλου φιλόσοφου, καθώς και ένα ταξίδι τριών ημερών στη Χαλκιδική, γενέτειρα του Αριστοτέλη – χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Οι Ιταλοί μαθητές/νικητές του διαγωνισμού Leo Moschen και Maurizio Giovanni De Giacomi, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους Ersilia Torello επισκέφθηκαν την Χαλκιδική από τις 13 έως τις 16 Μαΐου 2017.

Κατά την παραμονή τους στην Χαλκιδική, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού κ. Γιώργο Μπρουτζά, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, τα Αρχαία Στάγειρα στην Ολυμπιάδα, την Ουρανούπολη, την Αρναία, την Αρχαία Όλυνθο, τα Νέα Μουδανιά, την Άθυτο, το Ποσείδι, την Νικήτη και το Σπήλαιο Πετραλώνων.

Επίσης γνώρισαν τις πανέμορφες παραλίες της Σιθωνίας, της Κασσάνδρας και της προ του Άθω περιοχής. Δοκίμασαν τοπικά εδέσματα και είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για την Κήρυξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο.

Είχαν συναντήσεις στην Χαλκιδική με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο και τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο.

Την τελευταία ημέρα ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Λευκό Πύργο, ενώ συναντήθηκαν με τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, την αναπλ. πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου και με την πρόεδρο του ΔΙ.Κ.Α.Μ., ομότιμη καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε σκοπό τη διατήρηση και προαγωγή των κλασσικών σπουδών στην ιταλική εκπαίδευση, καθώς επίσης την συζήτηση
και προετοιμασία για έναρξη σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Τουρισμού της Θεσσαλονίκης διέθεσε τα εισιτήρια του Sightseeing Tour και το “Plaisir Brasserie” της Αριστοτέλους παρέθεσε το γεύμα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024