Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

KOUZINA 2017: Μια 'αρχαιοελληνική εβδομάδα' γεμάτη χρώμα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Μάιος 2017, 13:51

Στις δραστηριότητες της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας έλαβαν μέρος 8 τοπικοί κοινωνικοί φορείς, 10 παραγωγοί πρωτογενούς τομέα και 8 επιχειρήσεις


Θεαματική ήταν η αύξηση των κρατήσεων και της συμμετοχής στις “KOUZINA βραδιές” του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας της διοργάνωσης με τίτλο “Η αρχαιοελληνική κουζίνα”, η οποία εδώ και χρόνια “παντρεύει” τις επιρροές που δέχθηκε η Ανατολική Χαλκιδική από τα αρχαιοελληνικά συμπόσια και τον οίνο με τις τοπικές γαστρονομικές συνήθειες των αριστοτελικών οικισμών και του ευρύτερου ορεινού όγκου.

Γιορτές των “φρούτων του δάσους”, των “λουβιδιών”, του “μελιού” συγκέντρωσαν το κοινό γύρω από γαστρονομικά μαθήματα, που μετατράπηκαν σε παραδοσιακά γλέντια και γιορτές της φύσης.

Ο διακεκριμένος chef του ΤΗΕ ΜΕΤ, κ. Δημήτρης Τσανανάς, αλλά και ο Πέτρος Δαμουλάς παρουσίασαν δύο εξαιρετικά μενού – ωδή στην πλούσια πρωτογενή παραγωγή του Χολομώντα. Το εστιατόριο “Πράσινο Χωριό” και το εστιατόριο “Μπακατσιάνος”, τα οποία φιλοξένησαν τους chef, υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων κορυφαίους Τούρκους εκπροσώπους Τύπου, που μετέφεραν την εικόνα, τις περιγραφές και τα χρώματα στη γειτονική χώρα.


Δημιουργία του chef Δημήτρη Παμπότη στο Βίραγγα.


Ο βραβευμένος με χρυσό σκούφο chef του EKIES All Senses Resort, κ. Δημήτρης Παμπόρης, απογείωσε “τη γιορτή των μανιταριών” στο εστιατόριο “Βίραγγας”, συνδυάζοντας την αρχαιοελληνική γαστρονομική σκέψη με τη σύγχρονη μαγειρική ακολουθία.


Δημιουργία του chef Απόστολου Αλτάνη στο Ακρογιάλι.


Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας από την Περιφέρεια Ηπείρου παρουσίασαν στο κοινό “την ηπειρώτικη πίτα”, την ίδια στιγμή που μέλη τοπικών φορέων παρουσίασαν με τον ίδιο τρόπο τις “τραχανόπιτες και τις γαλατόπιτες του Αριστοτελικού Όρους”, προωθώντας έτσι στον κόσμο τη γαστρονομική διαδρομή με τίτλο “από την Πίνδο στο Βουνό του Αριστοτέλη”. Η Ήπειρος είναι για το 2017 ο τιμώμενος ελληνικός προορισμός του KOUZINA.

Τέλος, ο chef κ. Απόστολος Αλτάνης του Hyatt Regency Thessaloniki, βραβευμένος επίσης με χρυσό σκούφο, δημιούργησε το πλέον αντιπροσωπευτικό “δείπνο για τον Αριστοτέλη”, το οποίο προσφέρθηκε στο εστιατόριο “Ακρογιάλι” της Ολυμπιάδας. Μαζί του ήταν ο κ. Γιώργος Γεωργουλούμης.

Στις δραστηριότητες της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας έλαβαν μέρος 8 τοπικοί κοινωνικοί φορείς, 10 παραγωγοί πρωτογενούς τομέα και 8 επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας το άρρηκτο δέσιμο της τοπικής κοινωνίας με το βραβευμένο project, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του KOUZINA ως προωθητικού εργαλείου ενός ολόκληρου προορισμού και του παραγωγικού του κόσμου.

Η δημοσιογραφική αποστολή της πρώτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ αποτέλεσε συνεργασία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας.


Στη φωτογραφία, τα λουβίδια στο Νεοχώρι.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top