Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Η υπολειτουργία της πλοηγικής υπηρεσίας υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας'
Κρουαζιέρα

Μ. Κόνσολας: 'Η υπολειτουργία της πλοηγικής υπηρεσίας υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας'

Περίπου 3.000 επιβάτες κρουαζιεροπλοίου παρέμειναν επί 4 ώρες εγκλωβισμένοι στο πλοίο, έξω από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω της έλλειψης πλοηγού που θα οδηγούσε το πλοίο στον προβλήτα.

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο τομέαρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία αναδεικνύει τις αρνητικές συνέπειες στην κρουαζιέρα, στη λειτουργία των λιμανιών και τη ναυτιλία, λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης υποδομών της πλοηγικής υπηρεσίας.

Με αφορμή το περιστατικό κατά το οποίο 3.000 επιβάτες κρουαζιεροπλοίου παρέμειναν επί 4 ώρες εγκλωβισμένοι στο πλοίο, έξω από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω της έλλειψης πλοηγού που θα οδηγούσε το πλοίο στον προβλήτα, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

“Η κυβέρνηση οφείλει να δει την πραγματικότητα και να δώσει άμεσες λύσεις, χωρίς καθυστέρηση και κυρίως χωρίς ιδεοληψίες.
Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εξετάσει την ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών πλοήγησης ή την παροχή αυτονομίας στην πλοηγική υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να αναλάβει και την απόλυτη ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης, λειτουργώντας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αυτονομία και έχοντας τη δυνατότητα να αναπτύξει συνεργασία με ιδιώτες.

Η εικόνα επιβατών κρουαζιεροπλοίων να μην μπορούν να βγουν στον Πειραιά ή σε άλλα λιμάνια λόγω της υπολειτουργίας της πλοηγικής υπηρεσίας, εκθέτει τη χώρα. Όπως την εκθέτουν και οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι για τους επισκέπτες των κρουαζιεροπλοίων”.

25.05.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ – ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΟΗΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΚΑΦΩΝ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024