Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚλειστά τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο λόγω φόβου για επιπλέον τρομοκρατικές επιθέσεις
Τρομοκρατία

Κλειστά τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο λόγω φόβου για επιπλέον τρομοκρατικές επιθέσεις

Μετά την αυξημένη επαγρύπνιση που πρότεινε η αστυνομία, το Houses of Parliament έκλεισε για το κοινό και όλες οι τουριστικές εκδρομές ακυρώθηκαν. Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας ακύρωσε την τελετή αλλαγής της φρουράς έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και την Τράπεζα της Αγγλίας.

Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο ήταν κλειστά την περασμένη Τετάρτη, μετά την επιφυλακή που βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο για τυχόν επιπλέον τρομοκρατικές επθέσεις. Αρκετά μέλη του στρατού αναπτύχθηκαν μέσα στην πόλη για να ασφαλίσουν τα βασικά της σημεία.

Μετά την αυξημένη επαγρύπνιση που πρότεινε η αστυνομία, το Houses of Parliament επίσης έκλεισε για το κοινό και όλες οι τουριστικές εκδρομές ακυρώθηκαν. Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας ακύρωσε την τελετή αλλαγής της φρουράς έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και την Τράπεζα της Αγγλίας, ανακοινώνοντας ότι το μουσείο της δε θα είναι ανοικτό στους τουρίστες.

Ακόμη, η ποδοσφαιρική ομάδα της Chelsea ακύρωσε την παρέλαση (φιέστα) που θα γινόταν την Κυριακή στο Λονδίνο ενόψει της νίκης του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Arsenal ακύρωσε και αυτή την προβολή του λονδρέζικου ντέρμπυ με την Chelsea στις γιγαντοοθόνες του Emirates Stadium, στο Βόρειο Λονδίνο, που θα γινόταν το Σάββατο. Ορισμένα άλλα τουριστικά αξιοθέατα όπως το Παλάτι του Κένσινγκτον και ο Πύργος του Λονδίνου ανέφεραν ότι θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά με αυξημένη ασφάλεια.

Όλη αυτη η ανησυχία προέρχεται από την θανατηφόρα έκρηξη με 22 νεκρούς που έγινε στο Μάντσεστερ την περασμένη Δευτέρα, που φημολογείται ότι είναι η πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση που έπληξε τη χώρα από τις βομβιστικές επιθέσεις του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005.

Αυτή η έκρηξη βόμβας στο Μάντσεστερ έρχεται μετά το περιστατικό, όταν ένα “τρελό” φορτηγό διέσχισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου σκοτώνοντας τέσσερα άρομα και τραυματίζοντας αρκετά περισσότερα, προτού επιχειρήσει να επιτεθεί στο Κοινοβούλιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024