Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής πολιτική

Νέα ήττα για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου

Άγγελος Ρεστάνης - 26 Μάιος 2017, 15:27

Ομοσπονδιακό εφετείο στην πολιτεία της Virginia επικύρωσε την απόφαση που ανέστειλε εκδοχή του προεδρικού διατάγματος που προβλέπει τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για τους πολίτες έξι επί το πλείστον μουσουλμανικών χωρών.


Επικυρώθηκε από ομοσπονδιακό εφετείο στην πολιτεία της Virginia η πρωτόδικη απόφαση που ανέστειλε την εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για τους πολίτες έξι επί το πλείστον μουσουλμανικών χωρών.

Με πλειοψηφία 10-3, κρίθηκε πως η προεδρική εντολή ερμηνεύεται ως απόπειρα απαγόρευσης της εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες με γνώμονα τα θρησκευτικά πιστεύω του κάθε ταξιδιώτη, που θα συνιστούσε παράβαση του Συντάγματος.

Υπήρχαν επίσης σκέψεις ότι εάν το διάταγμα τεθεί σε ισχύ θα μπορούσε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη σε όσους υπόκεινται στους περιορισμούς του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο, υποστηρίζοντας την απόφασή του, σημειώνει ότι η απαγόρευση εισόδου για πολίτες της Συρίας, της Λιβύης, του Ιράν, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης αποσκοπεί στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η απόφαση του εφετείου μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, εάν η κυβέρνηση Trump αποφασίσει να προχωρήσει περαιτέρω και με τη δευτεροβάθμια απόφαση, παραπέμποντάς την σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο για έλεγχο.

Σημειώνεται πως η συνταγματικότητα του επίμαχου διατάγματος Tramp εξετάζεται και από δεύτερο ομοσπονδιακό εφετείο, στο Seattle. Αν η δεύτερη έδρα αποφασίσει υπέρ της κυβέρνησης Trump, η υπόθεση είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top