Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑίγυπτος: Πολύνεκρη επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο
Επικαιρότητα

Αίγυπτος: Πολύνεκρη επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο

Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αίγυπτο με αποτέλεσμα το θάνατο 20 τουλάχιστον χριστιανών κοπτών που επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τζιχαντιστής άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο κατά τουριστικού λεωφορείο στην Αίγυπτο όπου επέβαιναν χριστιανοί κόπτες, και κατευθυνόταν σε ένα μοναστήρι νότια του Καΐρου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 23 νεκρούς και 25 τραυματίες, στο περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή Μίνια 250 χιλιόμετρα μακριά από το Κάιρο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα που παραλαμβάνουν τους τραυματίες για να τους μεταφέρουν τα νοσοκομεία των κοντινών πόλεων ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά από σωρεία επιθέσεων σε βάρος κοπτών-χριστιανών από τζιχαντιστές που έφερε τη χώρα στο χείλος ξεσπάσματος νέο κύματος σεχταριστικής βίας και εκτοπισμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού από τα παράλια.

O κυβερνήτης της επαρχίας Μίνια, Εσάμ αλ-Μπεντάιουι, δήλωσε πως το λεωφορείο μετέφερε τους χριστιανούς Κόπτες σε μονή νότια του Καΐρου.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 45 ανθρώπους και την ευθύνη γι’ αυτές είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024