Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

KOUZINA 2017: 'Θαλασσινή εβδομάδα', η 'βασίλισσα' της διοργάνωσης

Τατιάνα Ρόκου - 29 Μάιος 2017, 10:06

Βέλγοι, Γάλλοι και Κύπριοι εκπρόσωποι Τύπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις θάλασσες του Άθωνα και του Αριστοτέλη, να ανακαλύψουν την ιστορία που συνδέει τις θαλασσινές εξορμήσεις με εκείνες του βουνού, να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες της διοργάνωσης, αλλά και να γίνουν μέρος της καθημερινότητας των ντόπιων και της γιορτής ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.


Με “γιορτές των λιμανιών”, μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, “γιορτές της φύσης” και περιπάτους “ανάμεσα στο νερό και το βουνό” συνεχίστηκαν οι δραστηριότητες της 2ης εβδομάδας του KOUZINA 2017, η οποία ήταν αφιερωμένη:

  • στην αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα που περιβάλει την Ανατολική Χαλκιδική,
  • στους τρεις θαλάσσιους κόλπους της και
  • στην αμμώδη της ακτογραμμή με τις 61 ιδιαίτερες, λευκές παραλίες.

Με τους ψαράδες να έχουν την τιμητική τους και να συμμετέχουν σε κάθε κύρια ή παράλληλη δραστηριότητα, το KOUZINA 2017 αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά την αιτία οργάνωσης χαρούμενων εκδηλώσεων γαστρονομίας και πολιτισμού, οι οποίες γέμισαν με ντόπιους και επισκέπτες κάθε “προαθωνική γωνιά” της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η επικεφαλής chef του KOUZINA, κα Ντίνα Νικολάου ανέδειξε για μία ακόμη φορά την τοπική ψαροπαραγωγή, παρουσιάζοντας μενού εμπνευσμένα από την αθωνική θάλασσα, στο Restaurant Λεμονιάδης της Ουρανούπολης, στο Avaton Luxury Villas Resort στην Ακτή Κομίτσα, αλλά και στο Fish Restaurant Aνεμότρατα της Αμμουλιανής.


Από τη γιορτή των ψαράδων στο Στρατώνι.


Βέλγοι, Γάλλοι και Κύπριοι εκπρόσωποι Τύπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις θάλασσες του Άθωνα και του Αριστοτέλη, να ανακαλύψουν την ιστορία που συνδέει τις θαλασσινές εξορμήσεις με εκείνες του βουνού, να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες της διοργάνωσης, αλλά και να γίνουν μέρος της καθημερινότητας των ντόπιων και της γιορτής ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας έδωσαν δυναμικό “παρών”, λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ και παρουσιάζοντας στο κοινό κυπριακές συνταγές της ορεινής Λάρνακας, εξελίσσοντας έτσι μια συνεργασία που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2016 σε τρόπο ανταλλαγής γαστρο-τουριστικής παιδείας και πολιτισμού.

Τέλος, μέλη του Συλλόγου “Εργάνη” του Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου παρέλαβαν το “κλειδί” του KOUZINA 2018, του οποίου τιμώμενος ελληνικός προορισμός θα είναι η Κρήτη, προκειμένου να δρομολογήσουν προωθητικές και κύριες δραστηριότητες της επόμενης διοργάνωσης. Η από μέρους τους παρουσίαση θαλασσινών συνταγών από την Κρήτη στο λιμάνι της Αμμουλιανής ενθουσίασε το κοινό και τους ευρωπαίους εκπροσώπους Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική δημοσιογραφική αποστολή της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ως συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, ενώ τους Κύπριους εκπροσώπους Τύπου συνόδευε εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top