Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤεχνική βλάβη στα συστήματα της British Airways προκαλεί διεθνώς χιλιάδες καθυστερήσεις
Αεροπορικές εταιρείες

Τεχνική βλάβη στα συστήματα της British Airways προκαλεί διεθνώς χιλιάδες καθυστερήσεις

Χιλιάδες επιβάτες της British Airways σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στις πτήσεις τους λόγω των τεχνικών προβλημάτων.

Η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της από τα αεροδρόμια Gatwick και Heathrow του Λονδίνου το περασμένο Σάββατο, ύστερα από σοβαρή τεχνική βλάβη στο σύστημά της, που προκάλεσε προβλήματα παγκοσμίως.

Οι επιβάτες προειδοποιήθηκαν σχετικά με την “ακραία συμφόρηση” στους επιβατικούς σταθμούς. Όλα τα αεροπλάνα της BA καθηλώθηκαν στο έδαφος πριν από τις 6 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ χιλιάδες επιβάτες της British Airways σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις λόγω των τεχνικών προβλημάτων.

Μάλιστα, χθες το πρωί, το Terminal 5 του Heathrow βρέθηκε σε κατάσταση χάους, καθώς όσοι επιβάτες έφτασαν εκεί για να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους μετά τις ακυρώσεις του Σαββάτου, ενώθηκαν με τις νέες αφίξεις, που ήλπιζαν ότι δεν είχαν επηρεαστεί από την τεχνική βλάβη της εταιρείας. Επίσης χιλιάδες αποσκευές έχουν παραμείνει στο Heathrow, ενώ οι κάτοχοί τους ταξίδεψαν. Η BA συμβουλεύει τους επιβάτες να μην επιστρέψουν για να τις περισυλλέξουν, λέγοντάς τους ότι θα τους αποσταλούν.

Η British Airways απολογήθηκε στους επιβάτες της για τη βλάβη, η οποία φαίνεται να σχετίζεται με την τροφοδοσία ρεύματος στα συστήματα IT. “Εργαζόμαστε για να λύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα” δηλώνει η αεροπορική εταιρεία. Η BA είναι υποχρεωμένη αυτήν τη στιγμή να προσφέρει σε χιλιάδες επιβάτες αναψυκτικά και έξοδα διαμονής σε ξενοδοχεία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΒΑ αντιμετωπίζει προβλήματα με τα συστήματα online check-in. Αυτήν τη φορά όμως, πολλοί επιβάτες ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν check in ούτε από την εφαρμογή μέσω του κινητού τους ούτε από την ιστοσελίδα της BA, ενόχληση που “εμφανίστηκε” και στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024