Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

ΓΕΠΟΕΤ: Θετικά, αλλά όχι θεαματικά για την Ελλάδα τα μηνύματα από Κίνα

Τατιάνα Ρόκου - 29 Μάιος 2017, 13:31

H τοπική αγορά εκτιμά ότι τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν θεαματικά μόνο στην περίπτωση έναρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου.


Μακρά, επίμονη και συστηματική προσπάθεια απαιτείται προκειμένου να ανοίξει για τη χώρα μας η αγορά της Κίνας. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την πρόσφατη συμμετοχή της ΓΕΠΟΕΤ με δικό της χώρο στο ελληνικό περίπτερο στην τουριστική έκθεση ΙTB China 2017 και έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των έμπειρων επαγγελματιών του τουρισμού.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των Κινέζων τουριστών παραμένει αρκετά υψηλό για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής τα οργανωμένα ταξίδια υστερούν έναντι των εξατομικευμένων πακέτων τα οποία οι Κινέζοι τουρίστες μπορούν εύκολα να προμηθευτούν μέσω on line εταιρειών και αναμένεται μονοψήφια αύξηση των αφίξεων από την Κίνα κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση η τοπική αγορά εκτιμά ότι τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν θεαματικά μόνο στην περίπτωση έναρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν οι Air China και China Eastern Air Lines σχεδιάζουν την έναρξη απευθείας πτήσεων προς Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top