Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜειωμένος ο διεθνής τουρισμός προς τις ΗΠΑ ύστερα από την εκλογή Trump
Τάσεις

Μειωμένος ο διεθνής τουρισμός προς τις ΗΠΑ ύστερα από την εκλογή Trump

Όχι μόνο τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά και οι έμποροι λιανικής πώλησης είναι επίσης σίγουροι ότι θα επηρεαστούν βαθιά από τις μεγάλες πτώσεις στις αφίξεις ξένων τουριστών.

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι ο διεθνής τουρισμός προς τις ΗΠΑ έχει μειωθεί έως και 16% από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου Donald Trump.

Το μερίδιο της Αμερικής στον διεθνή τουρισμό σημείωσε πτώση σε σύγκριση με ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων που δημοσίευσε η Foursquare. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι το μερίδιο της Αμερικής στον διεθνή τουρισμό σε προορισμούς αναψυχής έχει μειωθεί κατά μέσο όρο 11% από τον Οκτώβριο του 2016, με το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης να ανέρχεται σε -16% τον περασμένο Μάρτιο.

Η Καλιφόρνια, ιδιαίτερα το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο, συγκαταλέγονται μεταξύ των πολιτειών που επηρεάστηκαν περισσότερο απ’όλες στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση σε διεθνείς επισκέπτες. Ενώ και οι δύο πόλεις παρουσίασαν δυναμικά κέρδη από το τέλος του 2016, η Foursquare διαπίστωσε ότι ο τουρισμός μειώθηκε απότομα το α’ τρίμηνο του 2017.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από 13 εκατ. χρήστες (που έχουν πάντα ανοιχτή στο κινητό τους την επιλογή λήψης τοποθεσίας τους από το GPS), η Foursquare μπορεί να εξετάσει ποιος μπαίνει και βγαίνει σε 93 εκατ. δημόσιους χώρους ανά τον κόσμο. Ωστόσο, οι στατιστικές αυτές αντιπροσωπεύουν ένα μερίδιο της αγοράς και όχι απόλυτα ακριβή στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ καταλογίζονται ως προορισμός έναντι όλου του υπόλοιπου κόσμου ως προορισμού.

Η εκλογή του Donald Trump συνοδεύθηκε από διχαστικό πολιτικό λόγο κατά τη διάρκεια των εκλογών και οι προσπάθειες για δημιουργία εξίσου διχαστικών πολιτικών δράσεων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου έφεραν ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια στο λαό. Οι πολιτικές απαγόρευσης για ταξίδια, τα ακραία μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια κ.λπ., έκαναν τις ΗΠΑ να φαίνονται σαν ένα λιγότερο φιλόξενο μέρος, το οποίο προφανώς επηρέασε τον τουριστικό τομέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν την τουριστική δραστηριότητα τους σε ξένους προορισμούς, ενώ έχουν πληγεί και τα επαγγελματικά ταξίδια. Παρ’όλο που η Foursquare αναφέρει ότι οι τα επιχειρηματικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 3% ετησίως, αυτά τα νούμερα και πάλι είναι κάτω από τον μέσο όρο άλλων παγκόσμιων προορισμών, που είναι πιο κοντά στην ανάπτυξη, με ποσοστό 10%.

Όχι μόνο τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά και οι έμποροι λιανικής πώλησης είναι επίσης σίγουροι ότι θα επηρεαστούν βαθιά από τις μεγάλες πτώσεις στις αφίξεις ξένων τουριστών. Τα στοιχεία της Foursquare δείχνουν ότι η πτώση του διεθνούς τουρισμού στις ΗΠΑ προκαλεί ζημιά της τάξης περίπου 1,2% στις συνολικές επισκέψεις σε καταστήματα, εστιατόρια και αξιοθέατα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024