Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση στα ταξίδια προς Παρίσι και Λονδίνο, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις
Έρευνα

Αύξηση στα ταξίδια προς Παρίσι και Λονδίνο, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Έκθεση της Allianz Global Assistance αναφέρει ότι αυτό το καλοκαίρι τα ταξίδια στο Λονδίνο θα αυξηθούν κατά 36,55% σε ετήσια βάση. Επίσης, τα ταξίδια στο Παρίσι θα αυξηθούν κατά σχεδόν 28,77%.

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Allianz Global Assistance αναφέρει ότι παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη φέτος, τα καλοκαιρινά ταξίδια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο εκτιμάται ότι θα σημειώσουν σταθερή άνοδο το 2017.

Η έκθεση αναφέρει ότι αυτό το καλοκαίρι τα ταξίδια στο Λονδίνο θα αυξηθούν κατά 36,55% σε ετήσια βάση. Από την άλλη πλευρά, τα ταξίδια στο Παρίσι θα αυξηθούν κατά σχεδόν 28,77%, καθιστώντας τις δύο αυτές ευρωπαϊκές πόλεις την πρώτη και τη δεύτερη πιο ευνοϊκή τουριστική περιοχή για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Η Allianz δήλωσε ότι η αύξηση αυτή θα φέρει τις δύο πόλεις στα νούμερα των Αμερικανών που τις είχαν επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2015, πριν από τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.

Η έρευνα εξέτασε επίσης τις κρατήσεις πακέτων και online αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων με ταξιδιωτική ασφάλιση της Allianz Global Assistance από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, για δρομολόγια προς την Ευρώπη από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Λονδίνο έφερε το κύριο “βάρος” μιας σοβαρής τρομοκρατικής επίθεσης, όταν ένας τρομοκράτης είχε οδηγήσει ένα φορτηγό πάνω σε πλήθος κατά μήκος της γέφυρας του Westminster πριν από τη συντριβή τους στις πύλες της Βουλής των Κοινοτήτων. Και, στο Παρίσι, ένας άλλος τρομοκράτης πυροβόλησε εναντίον λεωφορείου της αστυνομίας στο Champs Elysees, με θύμα έναν αστυνομικό.

Ωστόσο, η έρευνα δεν πρόλαβε συμπεριλάβει το τρομοκρατικό χτύπημα πριν λίγο καιρό στη συναυλία της Ariana Grande στο Manchester. Επί του παρόντος, η Ευρώπη βρίσκεται υπό καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες να μην κάνουν ταξίδια στα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα των ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς και στις εμπορικές περιοχές και άλλους “εύκολους στόχους”.

Η προειδοποίηση αυτή για ταξίδια προς την Ευρώπη είναι σχεδιασμένη να συνεχιστεί καθ’όλη την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο και θα λήξει την 1η Σεπτεμβρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024