Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ανθρωποκεντρικός εκσυγχρονισμός της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, βάσει των αρχών αειφόρου ανάπτυξης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Ιούνιος 2017, 09:32

Η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα βρέθηκε στη συνάντηση για τη συνεργασία της ΝΑ Ευρώπης, με θέμα το ρόλο της εκπαίδευσης στην τουριστική ανάπτυξη και απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή.


Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα στη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης στο Πλαίσιο της Κροατικής Προεδρίας Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, SEECP, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ,  με θέμα “Aναβάθμιση της ποιότητας στην απασχόληση στην τουριστική βιομηχανία μέσω της εκπαίδευσης”.

Η κα Κουρνέτα, ανέπτυξε την εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας, με ορίζοντα τετραετίας και επισήμανε ότι η τουριστική εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους τομείς υψηλής προτεραιότητας. Ενημέρωσε για τον σχεδιασμό αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, η οποία θα έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και θα ακολουθεί τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Παρουσίασε ειδικότερα τη δομή των τουριστικών σχολών που υπάγονται στο Yπουργείο Τουρισμού και αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία για τις επερχόμενες αλλαγές-τομές στη δημόσια τουριστική εκπαίδευση.


H γενική γραμματεάς Τουρισμού  Ευρυδίκη Κουρνέτα με τον πρέσβη της Κροατίας Mario Horvatic, και την επικεφαλής του Τμήματος ΝΑ Ευρώπης του OECD, Elena Miteva.


Εκπρόσωποι των υπολοίπων κρατών εκφράστηκαν πολύ θετικά για την ανάπτυξη της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα υπό τη σκέπη του Υπουργείου Τουρισμού.

Στη συνάντηση, έγινε παρουσίαση και ανταλλαγή της εθνικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας των συμμετεχουσών χωρών, και ειδικότερα από την Κροατία και τη Σλοβενία, όσον αφορά τις ακολουθούμενες ορθές πρακτικές στην τουριστική εκπαίδευση ως εργαλείο αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Ακολούθησε διαδραστικός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών.

Σε συνάντηση της κας Κουρνέτα με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού της Κροατίας, Olivera Shejbal, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την τουριστική εμπειρία που προσφέρει η ΝΑ Ευρώπη καθώς και τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Η γενική γραμματέας επίσης συναντήθηκε με τον Έλληνα πρέσβη κ. Σταύρο Τσιέπα, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Κροατίας.Στη φωτογραφία, η γενική γραμματέας Τουρισμού κας Ευρυδίκη Κουρνέτα με την αναπληρώτρια υπουργό της Κροατίας, Olivera Shejbal.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top