Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Ενημέρωση του ΚΟΤ για επισκέψεις σε κέντρα αναψυχής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Ιούνιος 2017, 10:03

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού δεν μπορεί να επεμβαίνει, ούτε να καθορίζει μέγιστες τιμές χρέωσης ειδών αλλά το καλείται να συμβουλεύεται τον Οδηγό Διακοπών που ετοίμασε ο Οργανισμός, για πληρέστερη ενημέρωση.


Στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και την προστασία του καταναλωτή ως πελάτη κέντρων αναψυχής, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού παραθέτει κάποιες πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, σε σχέση με επίσκεψη σε κέντρα αναψυχής όπως εστιατόρια, καφετέριες κ.λπ.

Όλα τα κέντρα αναψυχής, ανεξαρτήτως κατηγορίας, οφείλουν να διατηρούν εγκεκριμένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού τιμοκατάλογο. Ο τιμοκατάλογος πρέπει να αναρτάται σε περίοπτη θέση, παρά την είσοδο του κέντρου, ώστε ο δυνητικός πελάτης να μπορεί να δει τον τιμοκατάλογο πριν από την είσοδο του στο κέντρο.

Αποτελεί υποχρέωση του επιχειρηματία κέντρου αναψυχής η διάθεση τιμοκαταλόγου στην ελληνική και σε μια από τις επικρατέστερες ξένες γλώσσες.

Στους τιμοκατάλογους πρέπει να περιλαμβάνονται απαραίτητα όλα τα είδη τα οποία διατίθενται στο κέντρο αναψυχής (φαγητά, ποτά, καφέδες κ.λπ.) Επιπρόσθετα, στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων, όπως π.χ. νωπά ή  κατεψυγμένα ψαρικά εισαγωγής ή εντόπια είδη κ.λπ.

Πριν την πληρωμή, ο επιχειρηματίας του κέντρου αναψυχής οφείλει να εκδίδει στους πελάτες αναλυτικές αποδείξεις με τα είδη που έχουν καταναλωθεί και την τιμή ανά είδος.

Σε περιπτώσεις  που στο κέντρο υπάρχει ειδικό πρόγραμμα μουσικής ή άλλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, μπορεί να ζητηθεί από τον πελάτη η καταβολή επιπρόσθετης επιβάρυνσης (κουβέρ). Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε επιπρόσθετη επιβάρυνση απλά και μόνο επειδή μπορεί να είναι αργία (π.χ. Δεκαπενταύγουστος).

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού δεν μπορεί να επεμβαίνει, ούτε να καθορίζει μέγιστες τιμές χρέωσης ειδών. Καλείται το κοινό να συμβουλεύεται τον “Οδηγό Διακοπών” που ετοίμασε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, για πληρέστερη ενημέρωση. O “Οδηγός Διακοπών” είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και στα γραφεία πληροφοριών του Οργανισμού, σε όλες τις επαρχίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top