Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤέλος στα σχέδια για νέα low-cost αεροπορική εταιρεία από TUI – Etihad
Αερομεταφορές

Τέλος στα σχέδια για νέα low-cost αεροπορική εταιρεία από TUI – Etihad

Σύμφωνα με τα -ναυαγισμένα πλέον- σχέδια, η νέα low-cost αεροπορική θα είχε ως βάση της τη Βιέννη, θα διέθετε 60 αεροσκάφη και θα ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, μαζί με τις Ryanair, easyJet, Vueling, Norwegian και Wizz Air.

Ο Όμιλος TUI και η Etihad Aviation Group δε θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους για την προγραμματισμένη κοινοπραξία μεταξύ της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας TUI fly και της Niki. Ο στόχος των συνομιλιών μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν να δημιουργήσουν μια ισχυρή ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία (low-cost) πτήσεων αναψυχής.

Σύμφωνα με τα -ναυαγισμένα πλέον- σχέδια, η νέα low-cost αεροπορική θα είχε ως βάση της τη Βιέννη, θα διέθετε 60 αεροσκάφη και θα ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, μαζί με τις Ryanair, easyJet, Vueling, Norwegian και Wizz Air. περίπου τα μισά από τα αεροσάφη θα ήταν Boeing 737s από τον στόλο της TUI. Επίσης, θα χρησιμοποιούσε και 737, που ανήκουν στην Air Berlin, η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά μέρος στην Etihad. Τέλος, θα διέθετε και Airbus A320 της FlyNiki, θυγατρικής της Air Berlin.

Ο Sebastian Ebel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της TUI AG, αρμόδιος για την Κεντρική Περιφέρεια (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία) δήλωσε: “Μια ισχυρή ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία πτήσεων αναψυχής εξακολουθεί να έχει για εμάς μεγάλη στρατηγική σημασία. Εξάλλου, ο τομέας των αερομεταφορών χαρακτηρίζεται από πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στη Γερμανία. Ωστόσο, η Niki δεν είναι πλέον διαθέσιμη για δημιουργία κοινοπραξίας. Θα προωθήσουμε περαιτέρω την επανατοποθέτηση της TUI fly περαιτέρω, προκειμένου να αναπτύξουμε μακροπρόθεσμες προοπτικές για την αεροπορική εταιρεία και τους υπαλλήλους της”.

Ο Όμιλος TUI ανακοίνωσε ότι “παραμένει πρόθυμος να συμβάλει στη σταθεροποίηση της γερμανικής αγοράς αερομεταφορών. Ως εκ τούτου, η TUI παραμένει ανοιχτή σε μια εταιρική σχέση ή σε σύσταση κοινών επιχειρήσεων, που εξυπηρετούν τον στρατηγικό στόχο της αναμόρφωσης της αγοράς”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024