Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Ρώμη απαγορεύει το ποτό και το φαγητό γύρω από τα περίφημα μπαρόκ συντριβάνια της

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιούνιος 2017, 09:57

Οι απαγορεύσεις αφορούν σε περίπου 40 συντριβάνια -εκείνα που είναι ιστορικής σημασία και ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Όποιος παραβεί τους κανονισμούς θα του επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 240 ευρώ.


Ακολουυώντας το παράδειγμα των κανονισμών της Βενετίας για την αντιμετώπιση των αγενών τουριστών στην Ιταλία, οι Αρχές της πρωτεύουσας της χώρας ανακοίνωσαν την απαγόρευση της κατανάλωσης φαγητού και ποτού γύρω από τα περίφημα σιντριβάνια της.

Οι κανονισμοί αφορούν σε περίπου 40 συντριβάνια -εκείνα που είναι ιστορικής σημασίας. Οι τουρίστες δε θα είναι πλέον σε θέση να φάνε ένα παγωτο και να καθίσουν δίπλα στην Piazza Navona, για παράδειγμα, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το φαγητό δεν είναι το μόνο πράγμα που οι τουρίστες δεν επιτρέπεται πλέον να κάνουν γύρω από τα συντριβάνια. Επίσης απαγορεύεται να μπαίνει κανείς μέσα σε αυτά, να κάθονται πάνω τους, να αφήνουν τα κατοικίδια να πίνουν από εκεί και να ρίχνουν πράγματα στο νερό -παρόλο που επιτρέπεται η ρίψη νομισμάτων, δηλαδή η παράδοση της ρίψης νομισμάτων στη Fontana di Trevi, σύμφωνα με την οποία αν κανείς ρίξει ένα νόμισμα θα επιστρέψει στη Ρώμη.

Η Piazza del Popolo, η Piazza di Spagna και η Piazza Barberini είναι μερικές από τα συντριβάνια, μαζί με τη Fontana di Trevi και την Piazza Navona, που υπόκεινται στις απαγορεύσεις. Όποιος παραβεί τους κανονισμούς θα του επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 240 ευρώ.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της Ρώμης να ελέγξει την κακή συμπεριφορά των επισκεπτών της. Σε μερικά από προηγούμενα περιστατικά, οι τουρίστες προσπαθούσαν να κολυμπήσουν στα σιντριβάνια και να αφοδεύσουν (!) στα αρχαία μνημεία. Υπενθυμίζονται ακόμη και οι βανδαλισμοι και οι παράνομες είσοδοι στο Κολοσσαίο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όταν ο οίκος μόδας Bulgari πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό και την επιδιόρθρωση των σκαλοπατιών στην Piazza di Spagna, ο πρόεδρος Paolo Bulgari δέχθηκε κριτική, καθώς αναφέρθηκε στους τουρίστες που χρησιμοποιούν τα σκαλοπάτια ως δημόσιο χώρο για να κάθονται, ως “βάρβαρους”.

Η δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi δήλωσε: “Η ομορφιά της Ρώμης πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top