Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Κατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το Ελληνικό

Τατιάνα Ρόκου - 15 Ιούνιος 2017, 14:45

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης, σε έξι μήνες από τώρα θα πρέπει να εξεταστεί και με τις όποιες τροποποιήσεις γίνουν να ενταχθεί στο Προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια το Π.Δ. να εγκριθεί, όπως προβλέπεται άλλωστε στο Νόμο 4062/2012.


Κατατέθηκε σήμερα το πρωί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης, σε έξι μήνες από τώρα θα πρέπει τώρα να εξεταστεί και με τις όποιες τροποποιήσεις γίνουν να ενταχθεί στο Προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια το Π.Δ. να εγκριθεί, όπως προβλέπεται άλλωστε στο Νόμο 4062/2012.

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει επίσης να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την ανέγερση καζίνου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να έχει αναλάβει την υποχρέωση αυτή.

Βασικό στοιχείο του ΣΟΑ, κατά τους επενδυτές, θα είναι η αναβάθμιση και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και η σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, η σύνδεση του μητροπολιτικού πάρκου με την παράκτια ζώνη μέσω διαδρομών κατά μήκος των ρεμάτων και ενός κεντρικού πεζοδρόμου, καθώς και με τις όμορες πολεοδομικές ενότητες των όμορων δήμων.

Στον “πυρήνα” της αξιοποίησης του Ελληνικού θα είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύψει έκταση 2.600.000 τ.μ., (42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης).

Όπως αναφέρει η εταιρεία Lamda Development, “η αξιοποίηση αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην επανατοποθέτηση της Αθήνας ως ενός εκ των σημαντικών τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό νέων καταλυμάτων, αρχιτεκτονικών ‘τοποσήμων’ καθώς και θεματικού τουρισμού, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν 1 εκατ. νέους τουρίστες μειώνοντας σημαντικά την εποχικότητα και αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τη μέση διάρκεια παραμονής και τη δαπάνη των τουριστών στην Αθήνα. Η επένδυση του Ελληνικού, ύψους 8 δισ. ευρώ, αναμένεται να συμβάλει κατά 2,4% στο ΑΕΠ της χώρας στον ορίζοντα ολοκλήρωσης της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα εισφέρει συνολικά πάνω από 14 δισ. ευρω έσοδα σε φόρους στο κράτος στον ίδιο χρονικό ορίζοντα”.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από αρκετές εταιρείες του εξωτερικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top