Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το Ελληνικό
Επενδύσεις

Κατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το Ελληνικό

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης, σε έξι μήνες από τώρα θα πρέπει να εξεταστεί και με τις όποιες τροποποιήσεις γίνουν να ενταχθεί στο Προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια το Π.Δ. να εγκριθεί, όπως προβλέπεται άλλωστε στο Νόμο 4062/2012.

Κατατέθηκε σήμερα το πρωί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) για την έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης, σε έξι μήνες από τώρα θα πρέπει τώρα να εξεταστεί και με τις όποιες τροποποιήσεις γίνουν να ενταχθεί στο Προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια το Π.Δ. να εγκριθεί, όπως προβλέπεται άλλωστε στο Νόμο 4062/2012.

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει επίσης να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την ανέγερση καζίνου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να έχει αναλάβει την υποχρέωση αυτή.

Βασικό στοιχείο του ΣΟΑ, κατά τους επενδυτές, θα είναι η αναβάθμιση και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και η σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, η σύνδεση του μητροπολιτικού πάρκου με την παράκτια ζώνη μέσω διαδρομών κατά μήκος των ρεμάτων και ενός κεντρικού πεζοδρόμου, καθώς και με τις όμορες πολεοδομικές ενότητες των όμορων δήμων.

Στον “πυρήνα” της αξιοποίησης του Ελληνικού θα είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, που συνδυαστικά με τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του ακινήτου θα καλύψει έκταση 2.600.000 τ.μ., (42% της συνολικής επιφανείας της έκτασης).

Όπως αναφέρει η εταιρεία Lamda Development, “η αξιοποίηση αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην επανατοποθέτηση της Αθήνας ως ενός εκ των σημαντικών τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό νέων καταλυμάτων, αρχιτεκτονικών ‘τοποσήμων’ καθώς και θεματικού τουρισμού, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν 1 εκατ. νέους τουρίστες μειώνοντας σημαντικά την εποχικότητα και αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τη μέση διάρκεια παραμονής και τη δαπάνη των τουριστών στην Αθήνα. Η επένδυση του Ελληνικού, ύψους 8 δισ. ευρώ, αναμένεται να συμβάλει κατά 2,4% στο ΑΕΠ της χώρας στον ορίζοντα ολοκλήρωσης της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα εισφέρει συνολικά πάνω από 14 δισ. ευρω έσοδα σε φόρους στο κράτος στον ίδιο χρονικό ορίζοντα”.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από αρκετές εταιρείες του εξωτερικού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024