Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Η μεσογειακή εβδομάδα του KOUZINA 2017 'έκλεισε' επιτυχώς τις δραστηριότητες της φετινής διοργάνωσης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιούνιος 2017, 13:00

Ισπανοί εκπρόσωποι Τύπου, συνοδευόμενοι από την επικεφαλής chef του KOUZINA, κα Ντίνα Νικολάου, ακολούθησαν τμήματα της πολιτιστικής διαδρομής με τίτλο 'Από τα Στάγειρα του Αριστοτέλη στον Άθωνα', καταλήγοντας κάθε βράδυ στις 8 στα προγραμματισμένα 'KOUZINA δρώμενα'.


Με τον Ισπανό chef Marco Motta της γαστρονομικής σχολής Formaemlean να κλέβει την παράσταση στο Vinum του Eagles Palace, όπου σε συνεργασία με το chef κ. Στέφανο Χατζηαντωνίου, παρουσίασε αυθεντικό “σπανιόλικο” μενού της Μαδρίτης, η μεσογειακή εβδομάδα του KOUZINA 2017 έκλεισε εξίσου επιτυχώς όλες τις εμπνευσμένες δραστηριότητες της φετινής διοργάνωσης.


Μπακαλιάρος Αλ Πιλ Πιλ, από το μενού του Marco Motta στο Eagles Palace.

Το “ψαράδικο δείπνο” στο λιμάνι της Αμμουλιανής και το “οθωμανικό γεύμα” στα Στάγειρα και στη Στρατονίκη ολοκλήρωσαν τις εκδηλώσεις της κοσμοπολίτικης “μεσογειακής εβδομάδας”, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην ισπανική κουζίνα και τελούσε υπό την αιγίδα της προαναφερόμενης γαστρονομικής σχολής.


Μεσογειακό πρωινό στο Athos Villas.


Κατά τη διάρκειά της Ισπανοί εκπρόσωποι Τύπου, συνοδευόμενοι από την επικεφαλής chef του KOUZINA, κα Ντίνα Νικολάου, ακολούθησαν τμήματα της πολιτιστικής διαδρομής με τίτλο “Από τα Στάγειρα του Αριστοτέλη στον Άθωνα”, καταλήγοντας κάθε βράδυ στις 8 στα προγραμματισμένα “KOUZINA δρώμενα”. Η δημοσιογραφική αποστολή πραγματοποιήθηκε ως συνέργεια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας – Ισπανίας.


Μενού του Οθωμανικού Δείπνου στο restaurant Ίσβορος της Στρατονίκης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το KOUZINA 2017 συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων διαδικτυακών επισκεπτών, σημείωσε εκατοντάδες κρατήσεις και συμμετοχές στα 10 δείπνα αλλά και στις 32 κύριες εκδηλώσεις του, ενώ οι 168 παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ συμπλήρωσαν με εξαιρετική σοφία το παζλ μιας διοργάνωσης, που μεταξύ άλλων συνδέει τη γαστρονομική κληρονομιά ολόκληρης της Ανατολής Χαλκιδικής με την ανθρωπογεωγραφία και την ιστορία της. Πρωταγωνιστές σε αυτό το τεράστιο δημιούργημα είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, δεδομένου ότι η όλη διοργάνωση μέτρησε φέτος πάνω από 800 εθελοντές.

Η επόμενη διοργάνωση (σε ό,τι αφορά ση μεσογειακή εβδομάδα της) θα είναι αφιερωμένη στην κουζίνα του Λιβάνου, δεδομένου ότι το άνοιγμα του Οργανισμού στην εν λόγω τουριστική αγορά απέδωσε άμεσα και αποτελεσματικά. Τιμώμενος ελληνικός προορισμός θα είναι η Κρήτη, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στις 31 Αυγούστου, ημέρα επίσημης έναρξης του promo tour 2018.Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από το μάθημα μαγειρικής στην πράσινη αυλή του Athos Villas.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top