Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕπιστροφή του Σκηνώματος της Αγίας Ελένης στη Βενετία από την Ellinair
Αεροπορικές εταιρείες

Επιστροφή του Σκηνώματος της Αγίας Ελένης στη Βενετία από την Ellinair

Τελικός προορισμός για το Airbus A 319 της Ellinair ήταν το νησί Santa Elena της Βενετίας.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου αεροσκάφος της Ellinair επέστρεψε πίσω στη Βενετία το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης, ολοκληρώνοντας έτσι το ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που είχε αναλάβει πριν ένα μήνα, μεταφέροντας στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ύστερα από 1.700 χρόνια, το Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και συνδέοντας τον Όμιλο Μουζενίδη με ένα μοναδικό σε σπουδαιότητα γεγονός για τη χριστιανοσύνη.   

Στις 15 Ιουνίου, τελευταία ημέρα του προσκυνήματος, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που είχε την πρωτοβουλία για την έλευση του Σκηνώματος και τμήματος του Τιμίου Ξύλου, παρέθεσε δείπνο στους κήπους του θεολογικού οικοτροφείου της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, προς τιμήν όσων συνεισέφεραν σε αυτό το εγχείρημα.

Στη διάρκεια του δείπνου, ο διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος παρασημοφόρησε τον πρόεδρο του Ομίλου Μουζενίδη κ. Μπόρις Μουζενίδη, για τη μεταφορά του Σκηνώματος, που πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος που διέθεσε η Ellinair.

Τελικός προορισμός για το Airbus A 319 της Ellinair ήταν το νησί Santa Elena της Βενετίας. Μετά την άφιξη στο Αεροδρόμιο Marco Polo, το Σκήνωμα τοποθετήθηκε σε βαπορέτο και ξεκίνησε το ταξίδι του. Στο μικρό λιμάνι εκπρόσωποι της εκκλησίας υποδέχτηκαν  το Σκήνωμα και συνοδεία πιστών ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή στους δρόμους του νησιού με κατεύθυνση το ναό της Αγίας Ελένης, όπου εδώ και αιώνες φυλάσσεται το Ιερό Σκήνωμα. Ο κ. Μουζενίδης και στελέχη του Ομίλου βοήθησαν στη μεταφορά της γυάλινης λάρνακας του Σκηνώματος.  

“Η συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, που άγγιξε τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων, αποτελεί για μας εξαιρετική τιμή και καταγράφεται ως κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Ομίλου Μουζενίδη, για αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του”, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024