Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτενή συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού – ΣΕΤΕ στα αναπτυξιακά ζητήματα του τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Στενή συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού – ΣΕΤΕ στα αναπτυξιακά ζητήματα του τουρισμού

Αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση και διαρκής επικοινωνία στο σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στον τουριστικό κλάδο, καθώς και στο νομοθετικό έργο για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Ρέτσο και το νέο προεδρείο του ΣΕΤΕ, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία τους και συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία στα αναπτυξιακά ζητήματα του τουρισμού, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση και διαρκής επικοινωνία στο σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων στον τουριστικό κλάδο, καθώς και στο νομοθετικό έργο για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού.

Η υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο και το έργο του υπουργείου να νομοθετεί, να προβάλλει την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό και να δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε επίσης τη σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην εύρυθμη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναδείχθηκαν από το ΣΕΤΕ θέματα αρμοδιότητας άλλων υπουργείων που αφορούν όμως στον τουρισμό και που τέθηκαν στην υπουργό για την ενημέρωση και υποστήριξή της, μεταξύ αυτών τα ζητήματα του αιγιαλού, οι ψηφιακές πλατφόρμες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο φόρος διαμονής και τα πνευματικά-συγγενικά δικαιώματα. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πρακτικής άσκησης  σπουδαστών – καταρτιζόμενων των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο κ. Ρέτσος, ο αντιπρόεδρος κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο αντιπρόεδρος Οικονομικών του Δ.Σ. κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Βερνίκος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Καλλίνικος Καλλίνικος και ο γενικός διευθυντής κ. Γιώργος Αμβράζης.

Από το υπουργείο, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, η αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου και ομάδα νομικών συμβούλων του υπουργείου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024