Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με το προεδρείο του ΣΕΤΕ
ΣΕΤΕ

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με το προεδρείο του ΣΕΤΕ

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος, ανέλυσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τους τέσσερις βασικούς στρατηγικούς άξονες του ΣΕΤΕ και εστίασε στην καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης και στην περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού.

H ενημέρωση για την πορεία της τουριστικής περιόδου, τα καίρια ζητήματα του τομέα και την επικαιροποιημένη στρατηγική του ΣΕΤΕ, ήταν ο στόχος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του νέου Προεδρείου του ΣΕΤΕ με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν, οι πρόεδροι των 14 πανελλήνιων φορέων μελών του ΣΕΤΕ, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος, ανέλυσε τους τέσσερις βασικούς στρατηγικούς άξονες του ΣΕΤΕ και εστίασε στην καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης και στην περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και την πολιτιστική κληρονομιά και τα οφέλη τόσο για την προσέλκυση μεριδίων αγοράς όσο και για την οικονομία και την απασχόληση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ως προτεραιότητες για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού και τον περιορισμό του κανονιστικού αποτυπώματος του Κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα.

“Πιστεύουμε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης “στη διασύνδεση τουρισμού και πολιτισμού. Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο ανεκμετάλλευτο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας που μας επιτρέπει να κάνουμε τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο”.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο τουρισμός είναι το μέσο για να αναδειχθούν προς τα έξω οι τοπικές κουλτούρες, τα ήθη, τα έθιμα και οι τοπικές παραγωγές, δημιουργώντας νέες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, συνθέτοντας τα βέλτιστα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων τομέων της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΕΤΕ διαβεβαίωσε ότι, ως Κοινωνικός Εταίρος, θα είναι παρών στις τοπικές κοινωνίες, με συνεχή προσφορά και αλληλεπίδραση, με σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024