Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΓια πρώτη φορά Τμήμα Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τουριστική εκπαίδευση

Για πρώτη φορά Τμήμα Τουριστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Στόχος είναι οι φοιτητές σε συνεργασία με το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου τουριστικού περιβάλλοντος.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με την ίδρυση του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών από την ακαδημαϊκή περίοδο Σεπτέμβριος 2017-2018, έρχεται να συνδέσει ιστορικά και εξελικτικά το παρελθόν της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης με το μέλλον. Σε μια περίοδο για τη χώρα μας που ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσω του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, επιδιώκει την προαγωγή της έρευνας και τη δημιουργία επιστημόνων και στελεχιακού δυναμικού υψηλού επιπέδου με ολοκληρωμένη εκπαίδευση επί θεμάτων τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Νικόλαο Β. Γεωργόπουλο, πρόεδρο του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μέσω του νέου Tμήματος οι φοιτητές θα λάβουν μια εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάζει με γνώση και δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στο σύγχρονο διεθνοποιημένο επιχειρηματικό τουριστικό περιβάλλον. “Για να προσφέρουμε στους φοιτητές μας μια τόσο σημαντική ποιοτική εκπαιδευτική εμπειρία, το Τμήμα διαθέτει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών”, λέει ο κ. Γεωργόπουλος. “Μαθήματα σχετικά με την Τουριστική Οικονομία, το Τουριστικό Μάνατζμεντ τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Παράγοντα, τη Λογιστική, τη Χρηματοοικονομική για Στελέχη Τουρισμού, το Μάρκετινγκ Τουριστικών Προϊόντων, τις Νέες Τεχνολογίες, ενοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους και ιδέες για τη δημιουργία των μελλοντικών ηγετών στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Μια τέτοια ευρεία προσφερόμενη μόρφωση σκοπεύει να ενδυναμώσει τους φοιτητές να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν προβλήματα, να αποκτήσουν αξίες, να θέσουν τους δικούς τους στόχους και να δραστηριοποιηθούν ανάλογα σε ένα ευρύ πεδίο ανθρώπινης προσπάθειας. Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους διαρθρώνεται το πρόγραμμα σπουδών είναι η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και η αειφόρος διαχείριση των τουριστικών οργανισμών, αξιοποιώντας την καινοτομία στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Στόχος είναι οι φοιτητές σε συνεργασία με το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου τουριστικού περιβάλλοντος. Η ίδρυση του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών, πλάι στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους που θεραπεύει το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα (Διοίκηση, Οικονομία, Βιομηχανία, Ναυτιλία, Νέες Τεχνολογίες, Διεθνείς Σπουδές) καθιστά το Πανεπιστήμιο Πειραιώς πρωτοποριακό και ανταγωνιστικό στο σύγχρονο κόσμο. Το Τμήμα παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις μεταβαλλόμενες τάσεις και συνεχώς θα πραγματοποιεί καινοτόμες αλλαγές στο Πρόγραμμα Σπουδών, ώστε σταθερά να δημιουργεί την ανταγωνιστική αιχμή, με αποτέλεσμα οι εκάστοτε απόφοιτοι μας να έχουν όσο το δυνατόν πληρέστερη γνώση για το τι συμβαίνει στο χώρο των σύγχρονων Τουριστικών Σπουδών. Θέλουμε οι απόφοιτοί μας να αποτελέσουν στελέχη τουρισμού υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Κινούμαστε εμπρός με μεγάλο ενθουσιασμό για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ενός απαιτητικού επιχειρηματικού τουριστικού περιβάλλοντος, μην παραβλέποντας τα σημαντικά καθημερινά θέματα. Ο συνδυασμός ενός δυναμικού, καινοτόμου προγράμματος σπουδών που αξιοποιεί τις τεχνολογίες αιχμής με διακεκριμένους καθηγητές και εργατικούς φοιτητές είναι η βάση της  πιτυχίας του νέου Τμήματος. Οι διδάσκοντες, οι φοιτητές μας και σε λίγα χρόνια και οι απόφοιτοι μας, πρόκειται να δημιουργήσουν ένα απαράμιλλο δίκτυο ανθρώπων που θα θέτει τα υψηλότερα πρότυπα για ηγεσία στην παγκόσμια τουριστική οικονομία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024