Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΞΘ: Να ανατεθεί ο στρατηγικός τουριστικός σχεδιασμός της πόλης σε τεχνοκράτες και επαγγελματίες
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

ΕΞΘ: Να ανατεθεί ο στρατηγικός τουριστικός σχεδιασμός της πόλης σε τεχνοκράτες και επαγγελματίες

Όσον αφορά τυχόν μελλοντικές συζητήσεις για συγχώνευση του TCVB με το TCB, αυτές μπορούν να γίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση της δεσπόζουσας θέσης της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης στο νέο φορέα.

“Αν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει τη μέγιστη ισχύ ως τουριστικός προορισμός, θα πρέπει καταρχήν να πέσουν οι τόνοι από όλους. Να σταματήσουν οι εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις, να καθίσουν όλοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν. Ευχής έργον θα ήταν να υπάρξει μία νέα προσπάθεια ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή της Ένωσης σε μία τέτοια προσπάθεια, μπορεί να θεωρείται δεδομένη, εφόσον ισχύουν οι κάτωθι προϋποθέσεις:

Πρώτον, να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο στρατηγικό πλάνο με σαφή τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά για την αναβάθμιση του προορισμού και δεύτερον, να συμμετάσχουν στο στρατηγικό σχεδιασμό τεχνοκράτες για τη λήψη αποφάσεων και μόνο επαγγελματίες του τουριστικού μάρκετινγκ για την εισήγηση των δράσεων και την εκτέλεση αυτών.

Συνεπώς, όσον αφορά στις θέσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη για το αύριο του τουρισμού στην πόλη με συμμετοχή τεχνοκρατών και επαγγελματιών του μάρκετινγκ, αυτές μας βρίσκουν σύμφωνους.

Όσον αφορά τυχόν μελλοντικές συζητήσεις για συγχώνευση του TCVB με το TCB, αυτές μπορούν να γίνουν μόνο υπό την προϋπόθεση της δεσπόζουσας θέσης της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης στο νέο φορέα. Αυτό άλλωστε ίσχυε κατά την ίδρυση του TCVB το 1999 από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή όλων των ξενοδοχείων.

“Αν δεν προχωρήσει η νέα προσπάθεια με ενωμένους τους φορείς της πόλης και με συγκεκριμένη τεχνοκρατική κατεύθυνση, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσει να προβάλλει τον προορισμό με επαγγελματικά και τεχνοκρατικά κριτήρια, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, όπως άλλωστε πράττει εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος, απαιτείται όλοι να επιδείξουν το δέοντα σεβασμό στην πολυετή προσφορά του τέως προέδρου της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλου στον τουρισμό της περιοχής”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024