Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Scoot ξεκινά πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, με πρώτη πτήση από την Αθήνα
Αεροπορικές εταιρείες

Η Scoot ξεκινά πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, με πρώτη πτήση από την Αθήνα

Η Scoot είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρεία χαμηλού κόστους που προσφέρει απευθείας πτήσεις μεταξύ Σιγκαπούρης και Αθήνας. Με το νέο Boeing 787 Dreamliner, η πτήση διάρκειας 11,5 ωρών ξεκινά από τη Σιγκαπούρη κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Ορόσημο αποτέλεσε για την Scoot η πρώτη πτήση της εταιρείας προς την Αθήνα χθες το πρωί. Η Scoot είναι ο μοναδικός αερομεταφορέας που συνδέει απευθείας τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα. Εξαιρετικά αξιοσημέιωτο είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτήση είναι η πρώτη της εταιρείας σε ευρωπαϊκό προορισμό και η ‘παρθενική’ πτήση μεγάλης απόστασης της Scoot.

Με το νέο Boeing 787 Dreamliner, η πτήση διάρκειας 11,5 ωρών ξεκινά από τη Σιγκαπούρη κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή. Το αεροσκάφος που εκτελεί την πτήση ‘βαπτίσθηκε’ με ονομασία που παραπέμπει συμβολικά στον προορισμό-ορόσημο για την Scoot: το όνομα Mous-Scoot-Ka – που θυμίζει τον “μουσακά” – παραπέμπει στο διάσημο ελληνικό πιάτο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης πτήσης, οι επιβάτες πήραν μια γεύση από το “Scootitude”, με παιχνίδια και βραβεία.


Ο Lee Lik Hsin, ο CEO του αεροδρομίου της Αθήνας, κ. Γιάννης Παράσχης και η διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου.

“Η Scoot αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική εταιρεία (και η μοναδική low-cost) η οποία προσφέρει απευθείας σύνδεση μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ελλάδας, με την απευθείας πτήση Σιγκαπούρη – Αθήνα”, δήλωσε ο Lee Lik Hsin, CEO της Scoot. “Με το ντεμπούτο μας σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε πέντε ακόμα προορισμούς μέσα στην επόμενη χρονιά, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν ένα προορισμό μεγάλων αποστάσεων και τέσσερις καινούριους μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν νέες ταξιδιωτικές επιλογές, όχι μόνο για τους επισκέπτες από την Ασία, αλλά επίσης και για τους επιβάτες από την Ευρώπη, με την έναρξη της απευθείας πτήσης μεταξύ Σιγκαπούρης και Αθήνας”.

Το Mous-Scoot-Ka Boeing 787 Dreamliner προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις  8.45 π.μ. της Τρίτης, 20 Ιουνίου. Το 787 Dreamliner της Scoot είχε θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με την “υδάτινη αψίδα” και ένα ελληνικό “Μουσακά πάρτι”, το οποίο ενθουσίασε τους επιβάτες της Scoot.

Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης, καλωσόρισε θερμά τη νέα, απευθείας σύνδεση της Scoot: “Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά η πρώτη πτήση της Scoot, η οποία συνδέει την Αθήνα και τη Σιγκαπούρη, με τo ολοκαίνουριο 787 Dreamliner”, δήλωσε.

“Η συγκεκριμένη σύνδεση είναι μια από τις πιο σημαντικές προσθήκες στο δίκτυο του αεροδρομίου μας για το 2017 και καθιερώνει την Αθήνα ως την ευρωπαϊκή πύλη για τις πτήσεις χαμηλού κόστους του συγκεκριμένου αερομεταφορέα από και προς την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού. Η Scoot συνεχίζει τη μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη ιστορία της οικογένειας της Singapore Airlines στην Αθήνα. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για ένα εξαιρετικά σημαντικό δρομολόγιο που ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας και επιτρέπει στο κοινό να απολαύσει δύο υπέροχους προορισμούς!”.

Θέλοντας να εξασφαλίσει ότι στη διάρκεια της μεγάλης πτήσης οι επιβάτες θα ικανοποιούνται και στο φαγητό, η Scoot εισήγαγε ένα σύνολο γευμάτων που διατίθεται προς αγορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Περιλαμβάνει δύο combos – ένα deluxe meal με δύο συνοδευτικά πιάτα και ένα ρόφημα, και ένα πιο ελαφρύ γεύμα με 2 σνακ και ένα ποτό. Σε συνάρτηση με τον προορισμό, παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως ελληνική σαλάτα και μουσακάς, έχουν συμπεριληφθεί στο Scoot Cafe menu στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Κάθε πακέτο γεύματος μπορεί να προ-παραγγελθεί έως και 72 ώρες πριν από την πτήση.


Η ομάδα της Scoot με τον CEO, Lee Lik Hsin, στη μέση.

Η ανάπτυξη του δικτύου της Scoot έχει βασισθεί πάνω στην επιτυχία της συγνώνευσης της Scoot και της Tigerair, από το Μάιο 2016. Το ισχυρό δίκτυο της Tigerair στη Νοτιοανατολική Ασία αποτελεί μια στιβαρή βάση για να τροφοδοτήσει μετεπιβιβαζόμενη επιβατική κίνηση στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Scoot. Με την προσθήκη της Αθήνας, το δίκτυο της Scoot και της Tigerair εξυπηρετεί πλέον συνολικά 60 προορισμούς σε 17 χώρες.

Σχετικά δήλωσε ο κ. Lee, “η εισαγωγή της Αθήνας σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη Scoot. Έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε στο μέλλον στους επιβάτες μας, και ανυπομονούμε να σας τα αποκαλύψουμε στους επόμενους μήνες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024