Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAντίδραση της Ένωσης “Φιλοξενία” για λιμενικό έργο βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο
Περιφέρεια

Aντίδραση της Ένωσης “Φιλοξενία” για λιμενικό έργο βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο

Η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου 'Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ' υποστηρίζει ότι το λιμενικό έργο εξυπηρέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων στη ζώνη Ληνοπεραμάτων λιμένα Ηρακλείου που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα πλήξει βαθύτατα την Αμμουδάρα, μια αμιγώς τουριστική ζώνη με πολλές χιλιάδες τουριστικές κλίνες.

Η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου “Η Φιλοξενία” καταδικάζει απερίφραστα το σχεδιασμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το “λιμενικό έργο εξυπηρέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων στη ζώνη Ληνοπεραμάτων λιμένα Ηρακλείου” και καλεί τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), σαν κύριο φορέα υλοποίησης του έργου να διατάξει τη ματαίωση του καθώς πιθανή υλοποίηση του θα προκαλέσει τη μόνιμη περιθωριοποίηση και υποβάθμιση μιας τουριστικά αναπτυσσόμενης περιοχής.

“Με το έργο αυτό, θα πληγεί βαθύτατα η Αμμουδάρα, μια αμιγώς τουριστική ζώνη με πολλές χιλιάδες τουριστικές κλίνες. Είναι αδιανόητο να προσπαθούμε να πλήξουμε τις τουριστικές περιοχές μας σε μια περίοδο που μόνο από την τουριστική δραστηριότητα αναμένουμε οικονομικά οφέλη.

Καλούμε τον ΟΛΗ να αποσύρει το έργο και το Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων κάτι που θα ωθήσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της περιοχής αντί να σχεδιάζει ενέργειες για την οριστική της υποβάθμιση”, τονίζει η Ένωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024