Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οινοτουρισμός

Το Πόρτο Καρράς και τα κρασιά του κερδίζουν τη θετική ψήφο των Ιταλών δημοσιογράφων

Τατιάνα Ρόκου - 23 Ιούνιος 2017, 14:07

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον αμπελώνα του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριλήφθηκε και ξενάγηση στην ιστορική 'Βίλα Γαλήνη'.


Το Porto Carras Grand Resort το Σάββατο 17 Ιουνίου υποδέχθηκε και φιλοξένησε ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων, ειδικών της οινογνωσίας, στα πλαίσια συνεργασίας της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος με το Τμήμα Τουρισμού της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον εμβληματικό αμπελώνα του Κτήματος Πόρτο Καρράς από τον οινολόγο κ. Απόστολο Μπαλατσό, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη σημαντική συμβολή του κτήματος στην πορεία και εξέλιξη της οινικής κουλτούρας στην Ελλάδα, τις μεθόδους βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας και για την ζώνη Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα που ανήκει αποκλειστικά στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Εντύπωση προκάλεσε στους επισκέπτες το πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων που συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχημένη δράση του κτήματος, όπως ο Emile Peynaud, ο πατέρας της σύγχρονης οινοποίησης που συμμετείχε στην οινοποίηση του πρώτου ελληνικού Cabernet Sauvignon, o Salvador Dalí που εμπνεύστηκε το όνομα της ετικέτας Blanc de Blancs κ.ά. Ξεναγήθηκαν στο Οινοποιείο και ολοκλήρωσαν την εμπειρία τους στην ειδική αίθουσα Οινογνωσίας “Μελισσάνθη” με γευστική δοκιμή 5 κρασιών, δύο λευκών (Melissanthi, Malagouzia) δύο ερυθρών (Limneon, Chateau) και του ενός ροζέ (Rosé) τα οποία κέρδισαν όλα τον έπαινο και τον θαυμασμό των Ιταλών ειδικών.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης συμπεριλήφθηκε και ξενάγηση στην ιστορική “Βίλα Γαλήνη”, όπου η ομάδα των καλεσμένων έμεινε εντυπωσιασμένη από την ιστορία της βίλας, την σπουδαία αρχιτεκτονική της και τις πολλές διάσημότητες που την έχουν επισκεφθεί ή έχουν φιλοξενηθεί εκεί στο παρελθόν, από τον François Mitterrand, τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την Gina Bachauer έως και τον Vladimir Putin κ.ά.

Η ομάδα των Ιταλών δημοσιογράφων συνοδευόταν από τον κ. Γιώργο Μπαζμαδέλη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και από την εκπρόσωπο της ΕΝΟΑΒΕ (Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος) κα Αλεξάνδρα Ανθίδου. Το Τμήμα Τουρισμού κατά τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να προωθήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως πρόταση των επισκεπτών της για περαιτέρω περιηγήσεις, πραγματοποιεί ταξίδια γνωριμίας με προσκεκλημένους δημοσιογράφους από το εξωτερικό τα οποία συνήθως έχουν θεματικό χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο ταξίδι συνδιοργανώθηκε με τον ΕΟΤ Ιταλίας και αφορούσε περισσότερο τον τομέα “food and wine”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top