Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Booking.com αναμένεται να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία
OTAs

Η Booking.com αναμένεται να ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία

Στις 29 Μαρτίου 2017 δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την αναστολή των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Τουρκία, ύστερα από αγωγή της TURSAB εναντίον του κορυφαίου OTA. Η απαγόρευση είχε αρνητικό αντίκτυπο σε πολλά μικρά ξενοδοχεία στην Τουρκία -ιδιαίτερα στην Ανατολία, η οποία βασιζόταν αποκλειστικά στην Booking.com.

Η γνωστή online πλατφόρμα κρατήσεων Booking.com θα ξαναρχίσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία, δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Πολιτισμού και βοηθός γενικός διευθυντής Προώθησης Ahmet Temurci.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ahmet Temurci ανέφερε πως οι δικαστικές αρχές απαιτούν από την εταιρεία να εκπληρώσει ορισμένες υποχρεώσεις για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη χώρα.

“Νομίζω ότι θα υπάρξουν τεχνικές, οικονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών. Η Booking.com μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στην Τουρκία, αφού εκπληρώσει αυτές τις απαιτήσεις”, ανέφερε.

Ο Temurci σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών μεταξύ του υπουργού Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci και στελεχών της εταιρείας καθώς και την εκπλήρωση των κανονισμών σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, τη φορολογία και τη χρηματοδότηση, η Booking.com αναμένεται να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα.

Αναφερόμενος σε παρεξήγηση σχετικά με τις ρήτρες δραστηριοτήτων της εταιρείας, ο Temurci δήλωσε ότι οι περιορισμοί στην Booking.com ήταν μόνο ένα εσωτερικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες εξακολουθούν να πραγματοποιούν κρατήσεις στην Τουρκία από το εξωτερικό και αντίστροφα μέσω της ιστοσελίδας της.

Εν τω μεταξύ, ο Osman Ayik, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρκικών Ξενοδοχείων (TUROFED), δήλωσε ότι η Booking.com είναι μια από τις σημαντικότερες πλατφόρμες για την προσέγγιση πελατών. Ο Ayik επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 13.000 τουριστικοί πράκτορες στην Τουρκία εκπροσωπούνται στην πλατφόρμα, καθιστώντας απαραίτητο να διατηρηθούν τέτοιου τύπου πλατφόρμες ανοιχτές για συνεχείς συνεργασίες. Ο Ayik πρόσθεσε ότι ο κόσμος στρέφεται προς τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις στο Internet κατέχουν περίπου το 3% του παγκόσμιου τουρισμού: “Έτσι, εάν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τη Booking.com, τα θέματα αυτά πρέπει να επιλυθούν με φορολογικούς ή παρόμοιους όρους”.

Υποδεικνύοντας ότι η Booking.com προσφέρει ευκαιρίες μάρκετινγκ για τις πιο μικρά ξενοδοχεία στις απομακρυσμένες γωνιές της Τουρκίας, ο Ayik δήλωσε: “Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι τουριστικές μονάδες μπορούν να γίνουν γνωστές ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Αν δεν υπάρχουν διαφωνίες, είναι πολύ σημαντικό να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα πολύ γρήγορα”.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Zeybekci είπε σε μια προηγούμενη δήλωση ότι η απαγόρευση στην Booking.com δεν είχε κανέναν νικητή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι και τα δύο μέρη ήταν χαμένοι.

Αναφέροντας ότι η TURSAB είχε κάνει τη σωστή κίνηση πηγαίνοντας το ζήτημα στα δικαστήρια και υπογραμμίζοντας τη σημασία της αναζήτησης τρόπων για να επιστρέψει η εταιρεία πίσω στην Τουρκία, ο Zeybekci δήλωσε: “Δεν πρόκειται να συζητήσω την απόφαση του δικαστηρίου και νομίζω ότι έτσι έπρεπε να γίνει άλλωστε. Πρέπει να βρούμε μια λύση, να συνομιλήσουμε με τα στελέχη της Booking.com. Έχουμε τη δύναμη της λογικής και ενεργούμε με έξυπνο τρόπο για το καλύτερο συμφέρον της χώρας μας. Εάν το ζήτημα αυτό είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας, τα εναπομείναντα θέματα είναι μικρές λεπτομέρειες”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου 2017, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την αναστολή των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Τουρκία, αφού η TURSAB κατέθεσε αγωγή εναντίον του κορυφαίου OTA. Η απαγόρευση είχε αρνητικό αντίκτυπο σε πολλά μικρά ξενοδοχεία στην Τουρκία -ιδιαίτερα στην Ανατολία, η οποία βασιζόταν αποκλειστικά στην Booking.com και όχι σε άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία. Ως αποτέλεσμα, η Τουρκική Ομοσπονδία Ξενοδόχων (TUROFED), η Ένωση Ξενοδόχων Τουρκίας (TUROB) και η Τουρκική Ένωση Μικρών Καταλυμάτων ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024