Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρατηρητήριο Τιμών σε παραλιακά κέντρα αναψυχής στην Κύπρο
Κύπρος

Παρατηρητήριο Τιμών σε παραλιακά κέντρα αναψυχής στην Κύπρο

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας βέλτιστης ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με τις τιμές χρέωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού έχει καταρτίσει σχετικό Κατάλογο με τις τιμές για συγκεκριμένα είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 162 υποστατικά, ανά την Κύπρο.

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Με βάση τις πρόνοιες της σχετικής περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι τιμοκατάλογοι θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος εντός και εκτός του κέντρου για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να εκδίδεται αναλυτικός λογαριασμός (απόδειξη).

Προτρέπονται οι καταναλωτές όπως αξιοποιούν τον συγκριτικό κατάλογο τιμών (παρατηρητήριο) του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και εφαρμόζουν ορθή καταναλωτική συμπεριφορά.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις τιμές των βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά/παραλιακά κέντρα αναψυχής, καθώς επίσης και για τον “Οδηγό Διακοπών” στις ιστοσελίδες www.visitcyprus.biz (Ανακοινωθέντα) και www.visitcyprus.com (Ανακαλύψτε την Κύπρο – Τρόφιμα & Ποτά – Εστιατόρια & Διασκέδαση).

Επιπρόσθετα, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει τη λειτουργία γραμμής παραπόνων για εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία
λειτουργεί τις καθημερινές και τα  Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ στο 22 691111.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024