Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Παρατηρητήριο Τιμών σε παραλιακά κέντρα αναψυχής στην Κύπρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 Ιούνιος 2017, 11:14

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους.


Στο πλαίσιο της προσπάθειας βέλτιστης ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με τις τιμές χρέωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα, το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού έχει καταρτίσει σχετικό Κατάλογο με τις τιμές για συγκεκριμένα είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 162 υποστατικά, ανά την Κύπρο.

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Με βάση τις πρόνοιες της σχετικής περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι τιμοκατάλογοι θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος εντός και εκτός του κέντρου για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να εκδίδεται αναλυτικός λογαριασμός (απόδειξη).

Προτρέπονται οι καταναλωτές όπως αξιοποιούν τον συγκριτικό κατάλογο τιμών (παρατηρητήριο) του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και εφαρμόζουν ορθή καταναλωτική συμπεριφορά.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις τιμές των βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά/παραλιακά κέντρα αναψυχής, καθώς επίσης και για τον “Οδηγό Διακοπών” στις ιστοσελίδες www.visitcyprus.biz (Ανακοινωθέντα) και www.visitcyprus.com (Ανακαλύψτε την Κύπρο – Τρόφιμα & Ποτά – Εστιατόρια & Διασκέδαση).

Επιπρόσθετα, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει τη λειτουργία γραμμής παραπόνων για εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία
λειτουργεί τις καθημερινές και τα  Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ στο 22 691111.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top