Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

ΥΠΠΟΑ: Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω... καύσωνα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Ιούνιος 2017, 11:35

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε το κλείσιμο όλων των αρχαιολογικών χώρων από την Πέμπτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου μετά τις 15.00, λόγω καύσωνα, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις των ξεναγών.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών εκφράζει την αντίθεσή της στο κλείσιμο των αρχαιολογικών χώρων από χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2 Ιουλίου μετά τις 3 το απόγευμα, λόγω καύσωνα. “Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από χθεσινά δημοσιεύματα, από τουριστικά πρακτορεία και από συναδέλφους ξεναγούς που βρήκαν απροειδοποίητα κλειστές πόρτες αρχαιολογικών χώρων, ότι αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των αρχαιολογικών χώρων από Πέμπτη 29/6 έως Κυριακή 1/7 μετά τις 15.00 το απόγευμα, λόγω καύσωνα!

Κατανοούμε την ανησυχία σας για την ασφάλεια των επισκεπτών μας, αλλά θεωρούμε ότι μια διακοπή λειτουργίας κάποιων χώρων μόνο κατά τις ζεστότερες μεσημεριανές ώρες θα ήταν αρκετή και δε θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στα προγράμματα επίσκεψης, ειδικά αυτά των πολυήμερων εκδρομών ή των εκδρομών της κρουαζιέρας που δεν έχουν εναλλακτική ώρα και μέρα επίσκεψης, λόγω προγράμματος και έλλειψης χρόνου”, αναφέρει η ομοσπονδία.“Ο πολιτιστικός τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, οπότε κάθε αιφνίδια αλλαγή στα ωράρια έχει αντίκτυπο στα τουριστικά προγράμματα, τα οποία δεν έχουν τις περισσότερες φορές το περιθώριο να μεταθέσουν τις επισκέψεις τους μόνο και πάντοτε σε πρωινές ώρες. Φαντάζεστε την απογοήτευση ανθρώπων που έχουν συχνά έρθει από πολύ μακριά για να επισκεφθούν τα μνημεία μας και θα φύγουν τελικά χωρίς να τα έχουν δει, λόγω καύσωνα. Εκτός αυτού, υπάρχουν και πολλοί αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα με αρκετή σκιά και δένδρα, ενώ η επίσκεψή τους με ζέστη δε συμβαίνει σπάνια στην τουριστική σεζόν. Οι επισκέπτες είναι ενήλικες και μπορούν κάλλιστα από μόνοι τους να αποφασίσουν αν θέλουν να επισκεφθούν έναν χώρο με τη ζέστη ή όχι και να πράξουν αναλόγως.

Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε τι σκεπτικό της απόφασης αυτής και οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί ως τις 8 το βράδυ, με άνοιγμα ίσως νωρίτερα το πρωί με τη δροσιά και ίσως όπου κρίνεται απαραίτητο με μια μικρή διακοπή κατά τις μεσημεριανές ώρες με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες, όπως εξάλλου ερμηνεύεται και η αντίστοιχη νομοθεσία, δηλαδή για διακοπή λειτουργίας κατά περίπτωση και ανάλογα με την κρίση του προϊσταμένου του κάθε χώρου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top