Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ British Airways ετοιμάζεται για απεργία δύο εβδομάδων
Αεροπορικές εταιρείες

Η British Airways ετοιμάζεται για απεργία δύο εβδομάδων

Η απεργία ξεκινά αύριο Σάββατο 1η Ιουλίου και θα συνεχιτεί μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 16 Ιουλίου.

Η British Airways ισχυρίζεται ότι θα είναι σε θέση να διεξάγει κανονικά όλες τις πτήσεις του προγράμματός της, παρά την απεργιακή κινητοποίηση του πληρώματος του στόλου της (mixed fleet), η οποία ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο έχει αναγκαστεί να ακυρώσει και να συγχωνεύσει μερικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Heathrow, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι πελάτες της θα πρέπει να επαναπρογραμματίσουν τα εισιτήριά τους.

Η απεργία ξεκινά αύριο Σάββατο 1η Ιουλίου και θα συνεχιτεί μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 16 Ιουλίου.

Πρόκειται για το τελευταίο βήμα σε μια μακρά διαφωνία στο θέμα τωης μισθοδοσίας, μεταξύ της διοίκησης της ΒΑ και των 1.400 “μικτών μελών” του πληρώματός της.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, η BA έχει υποστεί 26 ημέρες απεργιακής δράσης, κάτι που την ανάγκασε να ακυρώσει πτήσεις και ναυλώσει αεροσκάφη από άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Δήλωσε όμως ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει πλήρες πτητικό πρόγραμμα στα αεροδρόμια του Gatwick και του London City καθ’όλη τη διάρκεια της τελευταίας αυτής απεργίας, καθώς και την πλειοψηφία του πτητικού προγράμματος του αεροδρομίου του Heathrow.

Θα συγχωνεύσουμε ένα πολύ μικρό αριθμό πτήσεων στο Heathrow και όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται θα ενημερωθούν εκ των προτέρων και θα επαναπροωθηθούν σε εναλλακτικές πτήσεις”, αναφέρεται σε σχετικη΄ανακοίνωση.

“Θα παροτρύνουμε τους πελάτες μας να διασφαλίσουν ότι έχουν δώσει τις σωστές λεπτομέρειες των προσωπικών τους στοιχείων στις κρατήσεις τους, καθώς και να ελέγχουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια στην ιστοσελίδα μας, εάν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες”.

Η ΒΑ κατηγορήθηκε απο το σωματείο Unite για την ύπαρξη μιας “μαύρης λίστας”, μέσω της οποίας φημολογείται ότι επιβάλει κυρώσεις στο πλήρωμα που συμμετείχε έως τώρα σε απεργίες. Το Unite δήλωσε ότι θα επιδιώξει έντονα την άσκηση προσφυγής κατά της ΒΑ στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας σχετικά με τις κυρώσεις αυτές, οι οποίες περιλαμβάνουν ανάκληση επιδομάτων και παραχωρήσεις στο προσωπικό.

Η BA από τη μεριά της είπε στους πελάτες της ότι το συγκεκριμένο σωματείο αντιπροσωπεύει μόνο έναν από τους πέντε στόλους πληρώματος καμπίνας. “Αναγνωρίζουμε την αβεβαιότητα που προκαλεί η απειλή του σωματείου (για την απεργία) και θα ήθελα να καθησυχάσω τους πελάτες μας ότι η πλειοψηφία των υπηρεσιών μας δε θα επηρεαστεί”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024