Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕλληνικά πιάτα στις πτήσεις της Qatar Airways για Αστραλία από τον σεφ Γιώργο Καλομπάρη
Αεροπορικές εταιρείες

Ελληνικά πιάτα στις πτήσεις της Qatar Airways για Αστραλία από τον σεφ Γιώργο Καλομπάρη

Γνωστά πιάτα του σεφ Γιώργου Καλομπάρη θα είναι διαθέσιμα για πρώτη φορά σε επιβάτες της Α' και της διακεκριμένης θέσης που εκτελούν πτήσεις μεταξύ Ντόχα και Μελβούρνης από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Qatar Airways εγκαινίασε την πτήση της Μελβούρνης με τη ναυαρχίδα του στόλου της, το Airbus A380, καθώς συνεχίζει την ανάπτυξή της στην Αυστραλία. Για τον εορτασμό της νέας υπηρεσίας με το A380, ο πολλαπλός νικητής του βραβείου Skytrax Airline of the Year συνεργάστηκε με τον σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίων Γιώργο Καλομπάρη, για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό μενού με πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα για τους επιβάτες της Α’ και της διακεκριμένης θέσης που πετούν μεταξύ Μελβούρνης και Ντόχα, από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Η γεύση των ανθρώπων αλλάζει στα 30.000 πόδια, πράγμα που σημαίνει ότι το μενού πρέπει να περιέχει ισχυρές γεύσεις. Ο Έλληνας σεφ το έχει καταφέρει αυτό δημιουργώντας πιάτα όπως η υγιεινή ελληνική σαλάτα, ο τόνος και το γιαούρτι με ταχίνι ως κρύα ορεκτικά. Ο μουσακάς “Gazi” όπως τον ονομάζει σερβίρεται ως κύριο πιάτο, ενώ υπάρχουν και οι ελαφρύτερες επιλογές “Jimmy Grants” σουβλάκι με μπιφτέκι από παϊδάκια παστουρμά, με μια συνοδευτική σως μουστάρδας και μια ελληνική σαλάτα που σερβίρεται με γιαούρτι dashi και γαρίδες ποσέ. Το πιάτο ορόσημο του Καλομπάρη, το “Hellenic Republic” ριζόγαλο (ελληνικό ρυζόγαλο με αλατισμένη καραμέλα του ποταμού Murray) αποτελεί το επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος.

“Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την Qatar Airways σε αυτό το project. Είναι η πρώτη φορά που βάζω το φαγητό μου σε μενού αεροπορικής εταιρείας. Στο τέλος της ημέρας, θέλουμε οι επιβάτες να εντυπωσιάζονται όχι μόνο από την άψογη εξυπηρέτηση του πληρώματος της Qatar Airways, την άνεση των καθισμάτων τους και το εντυπωσιακό σαλόνι εν πτήσει, αλλά και από το νόστιμο φαγητό που θα τους προσφέρεται ενώ βρίσκονται στον αέρα”, είπε ο κ. Καλομπάρης.

Η Αθήνα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Qatar Airways στην Ευρώπη για τους επιβάτες που ξεκινούν από Μελβούρνη και η αεροπορική εταιρεία προσφέρει ένα από τα ταχύτερα και πιο βολικά δρομολόγια προς την Ελλάδα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Hamad στη Ντόχα. Η Qatar Airways θα επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα με τη έναρξη του δρομολογίου της προς Μύκονο την περίοδο 2017-18, φέρνοντας τα ελληνικά νησιά πιο κοντά στους Αυστραλούς, με μια μονάχα στάση στη Ντόχα.

Η συνεργασία μεταξύ της Qatar Airways και του κ. Καλομπάρη σηματοδοτεί την άφιξη του αεροσκάφους A380 στη Μελβούρνη από 1ης Ιουλίου, η οποία θα αυξήσει την ημερήσια χωρητικότητα της Qatar Airways στη γραμμή Ντόχα – Μελβούρνη κατά 44%.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024