Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈκθεση για τη βιώσιμη διατροφή από Costa Navarino και WWF Ελλάς
Εκθέσεις

Έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή από Costa Navarino και WWF Ελλάς

Η έκθεση θα στεγαστεί στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου House of Events και θα είναι ανοιχτή το διάστημα 20-23 Ιουλίου στους επισκέπτες από τις 10:00 έως τη 13:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00.

Η Costa Navarino και το WWF Ελλάς ξεκινούν τη συνεργασία τους με μια πρωτότυπη έκθεση που συνδέει το περιβάλλον με τη διατροφή. Παιδιά και γονείς που θα διαμένουν στην Costa Navarino το διάστημα 20-23 Ιουλίου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να στραφούν σε πιο υγιεινές και φιλικές προς το περιβάλλον διατροφικές επιλογές.

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να περιηγηθούν στα 6 βιωματικά εργαστήρια της έκθεσης και να ενημερωθούν για το πως ότι επιλέγουμε να καταναλώσουμε έχει άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας και στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, θα μάθουν πως η συμπερίληψη άφθονων φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή μας διατροφή, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων προϊόντων και τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, θωρακίζουν τον οργανισμό μας και ταυτόχρονα περιορίζουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η έκθεση θα στεγαστεί στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου House of Events και θα είναι ανοιχτή στους επισκέπτες από τις 10:00 έως τη 13:00 και από τις 17:00 έως τις 22:00.

Η Costa Navarino πιστεύει και επενδύει σταθερά στη σύνδεση τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης. Με στόχο την προβολή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς στους επισκέπτες, και την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή διατροφή και τα οφέλη της, διοργανώνει βιωματικές δραστηριότητες και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν και αποτελούν πρότυπο για την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, διατηρεί τους δικούς της βιολογικούς  ελαιώνες, αμπελώνες, λαχανόκηπους και βοτανόκηπους που αναγεννούν τοπικές ποικιλίες, και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την αγροτική παραγωγή.

Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τη σειρά αγροτικών προϊόντων Navarino Icons που παρασκευάζονται σε συνεργασία με μικρούς και μεσαίους τοπικούς παραγωγούς και εξάγονται σε όλον τον κόσμο προωθώντας τη μεσσηνιακή γαστρονομία.

Ταυτόχρονα το Ίδρυμα Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία, την εκπαίδευση τοπικών αγροτών, τη δημιουργία πρότυπων καλλιεργειών, καθώς και την προβολή της Μεσσηνιακής γαστρονομίας.

Η συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της Costa Navarino για την ευαισθητοποίηση του κοινού, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενημέρωσης για τα οφέλη της βιώσιμης διατροφής. Πρόκειται για μια συνεργασία που αναμένεται να αποτελέσει την αρχή για πολλές ακόμα τέτοιες πρωτοβουλίες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024