Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκκενώθηκε το Terminal 3 στο αεροδρόμιο του Manchester
Αεροδρόμια

Εκκενώθηκε το Terminal 3 στο αεροδρόμιο του Manchester

Το Terminal 3 είναι ο μικρότερος τερματικός σταθμός στο Manchester Airport και χρησιμοποιείται για εσωτερικές πτήσεις, καθως και για μερικές πτήσεις προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Εκκενώθηκε σήμερα το πρωί το κτίριο του τερματικού σταθμού 3 του αεροδρομίου του Manchester λόγω εντοπισμού μιας ύποπτης τσάντας.

“Πραγματοποιείται εκκένωση για προληπτικούς λόγους, ενώ διεξάγονται περαιτέρω έρευνες”, ανέφερε στο twitter η διεύθυνση του αεροδρομίου. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι εκκενώθηκε μόνο ένας τερματικός σταθμός του αεροδρομίου.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι η εκκένωση του τερματικού σταθμού ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα (στις 8.50 το πρωί, τοπική ώρα) για ύπαρξη ύποπτης τσάντας ενώ πρόσθεσε ότι στο σημείο βρίσκεται ήδη για προληπτικούς λόγους μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Πριν από λίγο μάλιστα οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε προληπτική ελεγχόμενη ανατίναξη της ύποπτης τσάντας που εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο.

Το Terminal 3 είναι ο μικρότερος τερματικός σταθμός στο Manchester Airport και χρησιμοποιείται για εσωτερικές πτήσεις, καθως και για μερικές πτήσεις προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που λειτουργούν από το συγκεκριμένο τερματικό είναι οι British Airways, American Airlines, KLM, Flybe και Air France. Οι επιβάτες προωθούνται στους δύο άλλους τερματικούς σταθμούς από όπου θεωρείται ότι θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο του Manchester είχε εκκενωθεί μερικώς και χθες, αλλά τελικά λόγω διαρροής νερού από την οροφή, ενώ σε εκκένωση προέβησαν χθες οι αρχές και σε τερματικό σταθμό του Heathrow στο Λονδίνο, όταν σήμανε ο συναγερμός πυρασφάλειας, χωρίς τελικά να διαπιστωθεί ότι υπήρχε κάποια πυρκαγιά ή άλλος λόγος ανησυχίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024