Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαχύτατοι οι ρυθμοί ανόδου των ευρωπαϊκών προορισμών το 2017
Τάσεις

Ταχύτατοι οι ρυθμοί ανόδου των ευρωπαϊκών προορισμών το 2017

Η Ισλανδία (+56%) ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός, καθώς η τουριστική της έκρηξη δε δείχνει σημάδια ύφεσης μέχρι σήμερα. Το Μαυροβούνιο (+25%), η Μάλτα (+23%) και η Κύπρος (+18%) σημείωσαν επίσης σημαντική άνοδο.

Η Ευρώπη συνεχίζει να προσελκύει εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες που επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα του τουριστικού τομέα απέναντι στη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις αντιλήψεις για την τρομοκρατία και την ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας “European Tourism 2017-Trends & Prospects” από την European Travel Commission, 28 από τους 30 προορισμούς που εξετάστηκαν, σημείωσαν ανάπτυξη μέχρι στιγμής μέσα στο 2017, με σχεδόν μία στις δύο μάλιστα με διψήφια νούμερα. Στην τελευταία αυτή έρευνα της ETC δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για την Ελλάδα.

Η Ισλανδία (+56%) ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός, καθώς η τουριστική της έκρηξη δε δείχνει σημάδια ύφεσης μέχρι σήμερα. Το Μαυροβούνιο (+25%), η Μάλτα (+23%) και η Κύπρος (+18%) σημείωσαν επίσης σημαντική άνοδο. Δεδομένου ότι αυτοί οι προορισμοί εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση που έχουν σε περιόδους αιχμής, όπως το καλοκαίρι, η ανάπτυξη εκτός αυτών των περιόδων αντανακλά την επιτυχία τους στη μείωση της εποχικότητας.

Η Φινλανδία (+18%) και η Βουλγαρία (+17%) παρουσίασαν επίσης ισχυρή ανάπτυξη. Ενώ η άνοδος των κινεζικών αφίξεων προώθησε και την ανάπτυξη στη σκανδιναβική αυτή χώρα, η Βουλγαρία φάνηκε ότι είναι μια οικονομική εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς. Η Πορτογαλία, η Σερβία και η Κροατία εμφάνισαν αύξηση 15%, λόγω των ισχυρών προσπαθειών μάρκετινγκ και της βελτιωμένης αεροπορικής συνδεσιμότητάς τους. Η Τουρκία (-8%), ωστόσο, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας που επιβραδύνουν το ρυθμό τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα.

Στις ΗΠΑ, η οικονομική ανάπτυξη και τα ελκυστικά αεροπορικά εισιτήρια συνέβαλαν στην ισχυρή επίδοση αυτής της αγοράς, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο +6% ετησίως έως το 2021. Οι ροές από την Κίνα και την Ιαπωνία προς την Ευρώπη ήταν ασθενέστερες σε σχέση με τις συνολικές εξερχόμενες μετακινήσεις από αυτές τις αγορές, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι δύο αγορές έχουν αυξηθεί κατά +14% και +5% αντίστοιχα μέχρι τώρα μέσα στο 2017.

“Παρά την σταθερή ευρωπαϊκή εγχώρια αγορά, η ανάπτυξη οφείλεται και στις αγορές-πηγές των πιο μακρινών αποστάσεων. Οι φθηνές τιμές του πετρελαίου, οι ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες, η άνοδος των μεσαίων τάξεων, η βελτιωμένη αεροπορική συνδεσιμότητα και η διευκόλυνση των ταξιδιών γενικότερα συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση των ταξιδιών προς την Ευρώπη”, δήλωσε ο Eduardo Santander, εκτελεστικός διευθυντής της ETC.

ETC Quarterly Report Q2 2017

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024